Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Weblog Ton van der Meer

8 September 2009

We zijn een cadeau van de Nederlandse Staat

Een brief van de consul, een kopie van een brief van de consul aan Customer Service Manager Mercado, een uitleg van een New Yorkse advocaat en een lijst met alle namen van deelnemende kunstenaars en hun vluchtnummers vertrek- en aankomsttijden. Een NL/USA/101 detacheringverklaring. Je komt New York niet zomaar in als je er moet werken.

Als ik het goed begrijp zijn we een cadeau van de Nederlandse Staat aan New York, dus een echt werkvisum is niet nodig, maar toch bijna een ordner vol.

De lijst met bezoekers die indruk moeten gaan maken wordt steeds uitgebreider: “Attending at least one of our events in New York City, we anticipate: Mayor Bloomberg, Governor Paterson and Secretary of State Hillary Rodham Clinton from the American side. From the Dutch side Crown-prince Willem-Alexander and his wife Princess Máxima, the prime-minister and several ministers of the Dutch government, and a host of high level dignitaries, cultural professionals and so forth wil lattend.” (Waarbij mij het meest opvalt dat op de eerste a van Máxima een accent aigu hoort.)

Net een sms van iemand die op JFK-airport vertrekt kort voor onze aankomst, en daar tickets voor verschillende musea achterlaat bij het KLM-kantoor, leuk! 

En gegoogled naar activiteiten in NY tijdens ons verblijf. Veel musicals, concerten van Kings of Leon, Alice in Chains, Bill Frisell, Motorhead, the Cult, Living Colour, Chuck Berry, N.E.R.D., Mos Def, ZZ Top, Juliette Lewis, Bozz Scaggs, Hanna Hukkelberg, Aretha Franklin, Maximo Park, Moby, om er maar een paar te noemen (in twee weken tijd hè!), films die hier in NL nog niet draaien, exposities, ik word nu al gek. Gelukkig wordt het lastig ‘savonds, de meeste concerten beginnen vroeg, als wij ook spelen. Maakt de keuze een stuk gemakkelijker.

Sprak Lotte van den Berg, waarvan “Gerucht” nu in Antwerpen voor het centraal station wordt gespeeld. Zij gaat met “Braakland” naar NY, en net als zij hoop ik dat er naast de Hollandsche Gemeenschap ook veel Amerikanen naar het eiland komen dus zegt het voort aan al uw Amerikaanse vrienden! 

www.veenfabriek.nl | www.newislandfestival.com
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.