Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Weblog Ton van der Meer

11 September 2009

New York, just like I picture dit….

Had even het gevoel dat we niet welkom zijn. Aangekomen op JFK, na in het vliegtuig voor de tweede en derde keer hetzelfde formulier te hebben ingevuld, in lange rijen naar de douane / immigratiedienst, 1 ½ uur in een soort Efteling-rij, iedereen vingerafdrukken en foto, vragenspervuur, stempels. Maar als men doorheeft dat we voor het Nederlandse festival komen worden we hartelijk welkom geheten.

Naar het appartement in Williamsburg Brooklyn, in de joodse buurt en ik krijg meteen zin om hier twee weken te wonen.

Veel pers op de been

Gisteren eerste dag op Governors Island, later dan de bedoeling. 10 Uur in de morgen bij de veerboot, geen toegang, Obama in de buurt, we zien zijn helicopter nog. Dan maar koffie om de hoek, drukte met heel veel Hollanders, blijkt het Nederlands Paviljoen te zijn. Een replica van de Halve Maen, Friese platbodems op de Hudson, en het paviljoen wordt later geopend door Willem Alexander en Máxima. Loopt heel veel NL pers te rennen.

Op Gov Island lange dag gemaakt, instrumenten neerzetten, Will-Jan helpen met geluidssysteem, niet alle gehuurde apparatuur is naar wens en soms kapot. Stroomgedoe (alles naar 110 volt) en om 5 uur ’s middags geluid. We zijn proefkonijn voor het eten aan de lange hoge tafel die over het eiland loopt. We worden bediend door mensen op klompen die op tafel tussen de borden lopen en uit gigantische pannen opscheppen. En we horen dat er al aardig kaarten verkocht zijn voor de eerste voorstelling donderdag.

Prinselijk paar in New York

Mooi eiland, veel groen, grasvelden, krekeltjes, historische bebouwing en overal Nederlanders, heel dicht bij Manhattan en net of je op de Parade in Den Haag zit.

Avond repetitie, door het stuk, terughalen hoe het zat, dingen veranderd, met op de achtergrond het concert van N.E.R.D. die op een veldje naast ons speelt.

Moe, ferry, taxi, bed.

www.veenfabriek.nl | www.newislandfestival.com
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.