Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Weblog Ton van der Meer

14 September 2009

You make me think of Radiohead

De zon schijnt, dat lijkt een typisch Hollandse zeikopmerking maar als je met een festival op een grasveld staat is dat toch anders.

We hebben nu twee dagen gespeeld, had drie moeten zijn maar vrijdag is het festival vanwege het weer stilgelegd. Ferry’s gingen niet meer heen en weer, sommigen van ons zaten vast op het eiland, anderen juist op Manhattan. Had eigenlijk niet veel invloed op onze stemming, het blijft bijzonder om op een soort Veluwe-camping  te spelen, op 1 kilometer van Wall Street.

De New York première van Orfeo ging erg goed, een mooie mix van NL en USA publiek, in de eerste tien minuten mooie overgang van de Parade-sfeer buiten, naar de verstilde aria’s van Monteverdi. Als we los gaan, met techno/dance achtige improvisaties staat het publiek op de banken. We eindigen met een extreem zachte en langzame interpretatie van Amor, muisstil. Na afloop grote beer van een Amerikaan: “I’ve never heard something like this before…. Don’t take it as an insult, but it made me think of Radiohead”. Nou, daar heb ik geen moeite mee.

Orfeo Orfeo 

Om een uur of 10, Ellen ten Damme op een buitenpodium, publiek in de regen.

Regen werd vrijdag erger dus afgelasting, ’s Avonds wel jam met muzikanten van Ellen en o.a. Vera van der Poel die voor alle medewerkers tot laat hebben gespeeld. Feest, daar was ik niet bij want op dat moment stond ik tussen de brandweermannen.

9/11 voel je deze dagen in heel de stad. Om een uur of 6 liepen we richting Ground Zero, in een steeg een Ierse pub, O’Hara’s, met Duitse, Franse, Texaanse, Californische en New Yorkse brandweermannen. Veel in Schotse rok, met doedelzak, en de Ierse Shamrockspeld op de borst (ze gooien Europa nog wel es door de war hier). Kort concert van de doedelzakken, minuut stilte, zingen van the Wild Rover. Als je iemand aankijkt en knikt heb je meteen een gesprek, word je omhelsd: "thank you for coming". Indrukwekkend.

Lichten die de Twin Towers verbeelden grijs en grauw Schotse kledij

En de lichten die de twin towers verbeelden gaan aan.

Gisterenavond tweede keer, meer Amerikanen, maar ook gewoon twee mensen uit mijn stad. Wonen op 300 meter van de Veenfabriek in Leiden, daar hebben we Orfeo toch al meerdere keren gespeeld, maar ze kwamen liever naar New York.

www.veenfabriek.nl | www.newislandfestival.com
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.