Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ

15 September 2009

The movement: Kick Off van Pure Jazz 2009

Izaline Calister Pure Jazz Pure Jazz 
Tekst door Jerry Ramdas met foto's van Eric van Nieuwland (klik voor vergroting)

Andere Opzet Pure Jazz
In een intieme ruimtelijke ambiance, op een podium gelokaliseerd te midden van het Haagsche centrum luisteren en kijken naar diverse jazzy artiesten. Daarmee geeft Pure Jazz de Kick Off van haar “Jazz” seizoen. 

De aanpak van Pure Jazz is ten opzichte van de voorgaande jaren veranderd. Op vijf locaties, verspreid over Den Haag, maken meer dan 150 nationale en internationale  artiesten hun opwachting.  Tijdens de voorgaande edities lag de nadruk van Pure Jazz op het festival. Nu kiest Pure Jazz ervoor om gedurende het seizoen diverse concerten te organiseren.  Ik hoop van harte dat Pure Jazz met deze opzet haar doel voor het komende seizoen  zal bereiken.

Pure Jazz Pure Jazz Pure Jazz

Impressie optredens Theater aan het Spui
De aftrap in de kleine zaal door ”Mdungu” was lekker en sfeervol te noemen. Deze uit acht man en een dame op de sax bestaande formatie brengt Afrikaanse en Westerse jazzklanken samen. Het meebewegende publiek toonde aan dat het optreden van “Mdungu” er mocht zijn.

Michel Borstlap is geen onbekende. Hij was ook al op het North Sea Jazz te zien. Je ziet het aan de manier waarop Michel met zijn muziek de aandacht van het publiek trekt. Michel brengt met de band Eldorado funk en easy jazz een goede instrumentale performance op het podium. Het Herbie Hancock gedeelte en de solo van drummer maakten het optreden af. De uit de USA afkomstige band 21st Century Band “featuring drummer Dion Parson” swingende afwisselend met Caribische en alternatieve jazz. Leuk details was dat de uit Nederland afkomstige “meneer Hoop” als gastbandlid de bongo’s bediende.

Pure Jazz Pure Jazz Pure Jazz

Dat er veel Afrikaanse invloeden op the Kick Off aanwezig waren bewees de formatie Habib Koite & Bamada. Het publiek genoot van de Afrikaanse en reggae muziek van de formatie. Habib liet het hart van menig dame vooraan overslaan, zeker toen hij van het podium afstapte en een unplugged nummer ten gehore bracht. Veel aandacht ging uit naar M. Nahadr met de band TimOnSampler. Deze excentrieke dame heeft een heerlijke gevoelige stem, die zelfs hare majesteit in het verleden live heeft mogen aanschouwen. Jammer was het dat er veel echo in haar stem werd toegevoegd wat na een tijd ging irriteren. De uit New York afkomstige “Madwoman” liet zich begeleiden door een van de organisatoren van het festival Michel Varekamp.

In de foyer van het theater aan het Spui traden diverse bands op, die het langslopende publiek trakteerden op verschillende muziekvariaties. Leuk was de groep die met een violiste aantrad en het optreden van Leslie Nielsen, die funky, hip hop en jazz combineerden. DJ Miss Delicious mengde op haar draaitafels tussen de bedrijven door groovy sounds, oude jazz en dance. Op het Rabbijn Maarsen Plein kregen talentvolle, soms Haagse, artiesten de kans om wat van hun kunnen te laten zien. Daarmee kon het Haagse publiek ook buiten meegenieten van ‘the Pure Jazz Kick Off’. Ondanks het frisse weer was ook hier wel genoeg publiek te vinden om het gezellig te maken.

Pure Jazz Pure Jazz Pure Jazz

Op zondag was er een intiem programma in Korzo5hoog op de Binckhorst. In de foyer was hier te genieten van o.a. zigeunermuziek van Sintiromarus. Hoogtepunt voor mij was het optreden van de innemende vrouw Izaline Calister. Zij trad op met het Peter Beetz trio en vertolkte Porgy en Bess. Wat deze vrouw ook zingt ze sleurt je mee als ze de nummers, voorzien van een humoristische intro, vertolkt. In oktober begint ze alweer met een tournee om haar 10 jarige zangcarrière op te luisteren met haar mooiste liedjes, ga dat zien!

De vierde editie van Pure Jazz presenteert een lijst met artiesten die met ogenschijnlijk minder budget dan in de voorgaande jaren is samengesteld. Vermoedelijk is de kredietcrisis ook hier ingeslagen. Hulp van sponsoren (o.a. de gemeente Den Haag) blijft in deze heel belangrijk voor het succes van Pure Jazz. Goed is dat de locaties van de optredens meer gecentraliseerd zijn dan in voorgaande jaren. Prima keus. Laten we ervan uitgaan dat Purejazz dit seizoen en in de toekomst zal groeien in kwalitatieve zin. Op die manier moet Pure Jazz een bodem gaan neerleggen voor in 2018, als Den Haag de titel cultuurstad van Europa zal dragen!Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.