Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: weblog Marijcke Voorsluijs

5 Oktober 2009

Achter de schermen bij de Nederlandse Dansdagen

Dansliefhebber, theaterwetenschapper, organisatiepsycholoog, applicatiebeheerder, technisch coördinator bij internationale producties, twitteraar - ik ben het allemaal. Maar deze week ben ik vooral hoofd techniek van de Nederlandse Dansdagen. Het is maandagavond en ik zit in de trein naar Maastricht. Voor het publiek begint het festival vrijdag, maar voor de techniek ziet het er heel anders uit!

Morgen is de eerste bouwdag in Theater aan het Vrijthof. Een grote trailer vol met licht, van zeven lichtplannen tegelijk, is vandaag afgeleverd en moet morgenavond 'hangen en branden' zodat overmorgen geluid en video gebouwd kunnen worden. Woensdagavond beginnen de repetities, en die gaan (met hier en daar een nachtrustje) door tot vrijdag de openingsavond begint. En daarna meteen weer door, voor het gala van zaterdag.

De Nederlandse Dansdagen is voor dansliefhebbers de gelegenheid bij uitstek om veel voorstellingen te zien in korte tijd. Want behalve in Theater aan het Vrijthof is er ook op allerlei andere plaatsen in Maastricht dans te zien. Grote namen en beginnende makers, klassiek ballet en experimentele dans, het komt allemaal aan bod. Lezingen, films, workshops, een gala en een feest. Alle hotels in de stad zijn gevuld, dansminnend Nederland gaat een weekendje uit.

Voor mij heeft het weinig met een uitstapje te maken. Het zal hard tot zeer hard werken worden. Maar ik weet zeker dat ik af en toe een momentje vind om de lezers van Cultuurpodium Online een kijkje achter de schermen te gunnen. Wat gaat er vooraf aan die stijlvolle opening, dat glanzende gala, die swingende afterparty?

De schema's kloppen, de begroting is gesloten, de tekeningen zijn geprint. Ik heb er zin in! Tegelijkertijd ben ik ook reuze benieuwd. Het is jaren geleden dat ik met Nederlandse gezelschappen werkte. De internationale groepen waarmee ik normaal gesproken te maken heb, schreeuwen in de voorbereidingstijd moord en brand maar zijn als het eenmaal zo ver is verrassend mak. De groepen van de Dansdagen vind ik tot nu toe erg braaf - is het bij hen andersom en breekt de oorlog uit als ze er zijn? Ik kan het me nauwelijks voorstellen.

Morgen meer!

Marijcke Voorsluijs

Nederlandse Dansdagen 2009


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.