Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: weblog Marijcke Voorsluijs

6 Oktober 2009

Lamp 243 op 80% en het schema op A3

In een hoekje van het toneel heb ik van een tafel een kantoortje gemaakt. Het ging goed vandaag! Alles wat we wilden doen is nu, om 21:00, bijna klaar. Nog twee uurtjes voor de laatste dingen. Ik trek me terug maar volg met een half oor wat er op de vloer gebeurt. Het klinkt geruststellend.

Vanochtend schrok ik even toen 'de orkestkamer' nog volledig intact was toen we binnenkwamen. Akoestisch golvende wanden en plafonddelen is niet echt wat een dansfestival nodig heeft. Maar gelukkig is dat een losbladig systeem dat in een vloek en een zucht verdwenen is. Daarna rolden al snel de eerste kisten de vloer op. Trek naar beneden, tekening inspecteren, lampen ophangen, kabels eraan, kleurtje ervoor, laatste blik op de tekening - en daar dan heel veel van. Gewoon doorgaan met z'n vijftienen. En dan hangt tegen 16:00 alles in de lucht, hiep hiep hoera voor de mannen en vrouwen van de techniek van Theater aan het Vrijthof! 

O ja, branden moet het natuurlijk ook nog. En wel elke lamp op het juiste nummer, zodat als je straks in de lichtcomputer intikt "lamp 243 op 80%" dat ook klopt met de werkelijkheid. Als alles volgens de tekening is uitgevoerd is dat doorgaans al het geval, maar die 10% waar iets raars mee is vreet de rest van de tijd op. Het lijkt de ICT wel: 80% van het werk doe je in 20% van de tijd, daarna begint de ellende. Alleen heb je bij ICT projecten de keuze tussen alles pico bello maken of leven met een restje ergernis. In het geval van theaterlicht moet je door tot het gaatje. Want ook die laatste lamp is voor iemand heel belangrijk.

Intussen fiks ik nog even de laatste details voor de locatieprojecten.

Nederdlandse Dansdagen Nederdlandse Dansdagen Nederdlandse Dansdagen 

Voor Les Sylphides is onderdak gevonden in het Bonnefantenmuseum. Leuke zaal, maar bedacht voor lezingen en niet voor dansvoorstellingen. Mooie houten vloer, maar hij ligt wel op beton, en dat is niet zo gezond voor de enkels van danseressen op spitzen. Daar moet iets op bedacht. De groenige platen die verkocht worden als ondervloer voor parketvloeren zijn bij nader inzien toch niet helemaal geschikt. Gelukkig komt een verhuurbedrijf met een acceptabel alternatief.

Now You May Dance wordt speciaal gemaakt voor discotheek D'n Hiemel. Ik ben er in mei al een keer geweest, en schoot in de lach want je stapt binnen in de jaren '80. Mijn technische oog zag direct: de installatie hier moet je nemen zoals die is, of zelf iets anders bouwen. Want wat er hangt zit dermate complex in elkaar en is zo niet gedocumenteerd dat je sneller iets ernaast zet wat je wèl begrijpt. De technicus die de klus gaat doen komt met een compromisvoorstel - prima. Ik ga donderdag wel even kijken hoe hij vaart.

Het schema voor de week in Theater aan het Vrijthof is in kleur op A3 voor me geprint. Op strategische plekken waar straks dansers, repetitors, technici, choreografen en productieleiders langskomen plak ik een exemplaar aan de muur. Dat gaat me heel wat vragen schelen in de komende dagen.

Nederlandse Dansdagen

Intussen is de decoratie voor het gala uit een busje geschud, en wacht ik nog op de videotechnicus met zijn vrachtwagen. Want morgen is het de dag van decor, video en geluid.

Groet,

Marijcke

Nederlandse Dansdagen 2009
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.