Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: weblog Marijcke Voorsluijs

8 Oktober 2009

Blijft er nog iets over om van wakker te liggen?

Alweer een paar pakken van m'n hart, er blijft op deze manier niks meer over om van wakker te liggen, dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Vandaag was het toneel voor de video, vormgeving en geluid. Stiekem werden tussendoor die laatste rottige lichtprobleempjes opgelost maar daar had niemand last van.

Bij het inhangen van de video leek zich vanochtend toch echt een Probleem Van Formaat voor te doen. Het frame van het videoscherm bleek niet zo plat als gedacht, en botste tegen de lampen. Tja, collectief gestaar in de lucht, gekrabbel onder de kin, zweet op diverse voorhoofden. Oei! Wat nu? Stage manager Kees kreeg het gouden idee: "We doen fries 3 van de 20 naar de 23, dan koppelen we de 19 en de 20, en halen uit licht 6 een paar barndoors weg, dat ziet niemand". Instemmend gemompel. Actie. Opgelost! Zoef - omhoog! Zoef - omlaag! En geen gerammel meer. Mooi. What's next?

Ah, natuurlijk: de vormgever. Met vast veel noten op z'n zang. Maar laat die nou stikgelukkig worden van wat we hebben bedacht en voorbereid! Er wordt gecomponeerd met doeken, linten, kabeltjes, kettingen en nog veel meer wat ik nog niet mag verklappen.

Nederlandse Dansdagen Nederlandse Dansdagen Nederlandse Dansdagen

Terwijl ik even niet kijk is in de foyer alvast een complete disco-set voor het feestje van zaterdag verrezen. De maanden van voorbereiden en delegeren betalen zich uit: iedereen weet wat er moet gebeuren - en doet dat vervolgens ook. Op het toneel is het zo stil dat het bijna eng wordt. De belichters kijken een uurtje zorgelijk als het aansturen van een bepaald type spot maar niet wil lukken. Opschieten, want zo meteen komen de televisiebelichters, dan moet de boel het wel doen. En gelukkig, net binnen de tijd verraadt een paarse gloed een overwinning op de materie.

Eten op een terras op het Vrijthof, om niet te vergeten dat we in zo'n mooie stad zijn. De ober van de Perroen noemt ons vrienden. Houden zo, tot en met zondag.

Vanavond repeteren voor het gala van zaterdag. Ohh de presentatrice komt op in een duizelingwekkende jurk! Na twee dagen bouwen komt alles bij elkaar, dat blijft een magisch moment. Alle kabelsjouwerij leidt ineens tot prachtige lichtstanden, muziek, video- en toneelbeelden. Er valt nog genoeg te slijpen, maar daar is 't een repetitie voor. 'Vliegende start', om met de televisiebelichter te spreken. Maar iedereen is blij.

Vanaf morgen komen één voor één de gezelschappen binnen. Morgen om deze tijd moeten er vijf voorstellingen belicht zijn. Gelukkig, dat houdt de spanning erin.

Maar nu is het tijd voor een biertje. Proost!

Marijcke

Nederlandse Dansdagen 2009


Gebruikte Tags:

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.