Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: weblog Marijcke Voorsluijs

9 Oktober 2009

Licht, licht en nog een beetje licht

De dag begon met de entree van de technicus van de Dansacademies, gevolgd door die van het Nederlands Danstheater, Leine & Roebana, Nanine Linning, en tot slot Dansgroep Amsterdam. De dag werd geopend één persoon die met z'n tas uit de trein stapte, en wordt nu gesloten door een compleet technisch en artistiek team. De ene groep vrolijk, de ander serieus, de een zenuwachtig, de ander genietend van het uitstapje naar Maastricht.

De repetitietijd van het Nederlands Danstheater grijp ik aan voor een rondje op de vouwfiets naar het Bonnefantenmuseum en discotheek d'n Hiemel. Daar tref ik vrolijke gezichten en een lekker rock 'n roll sfeertje. D'n Hiemel kom ik nauwelijks in of uit, alles staat vol met truss, lampen, kabels, maar het komt goed. Ik voel me lichtelijk overbodig, maar dat is goed. Je moet als technisch coördinator niet overal nodig zijn. Het liefst schrijf ik mezelf zoveel mogelijk uit het script. Niet uit luiheid, want er blijft altijd genoeg over wat nog moet worden gedaan. Maar overbodig zijn is nodig om het overzicht te kunnen bewaren, om ruimte in mijn hoofd te hebben om creatieve oplossingen te verzinnen voor spontane problemen, en om mezelf nog als joker in te kunnen zetten op een klus die niet was voorzien, of op een plek waar iemand uitvalt.

In de voorstelling van Leine & Roebana zit een soort krullende lichtslang. Geweldig ding, ik moet er een foto van maken. En intussen bedenken hoe we die morgenavond vliegensvlug installeren als het doek even dicht is tussen twee stukken in.

Leine & Roebana

Nanine Linning wil de betonnen achtermuur van het theater als achtergrond voor haar stuk. Prachtig, maar dat betekent wel dat onze fijne verstopplek voor lege kisten niet meer bestaat. En intussen heeft Dutchview een vrachtwagen met cameraspullen op het zijtoneel leeggestort, is Scapino een rijtje karren en kisten komen brengen, staat er een schaap van Nanine, een rookmachine van een vierkante meter (nou ja, bijna) - kortom: waar gaan we dit allemaal laten? Want de dansers moeten er ook nog bij! We hebben een lege trailer voor de deur, die we helemaal volproppen. En verder moet iedereen een beetje inschikken en dan moet het lukken. Mijn 'kantoortje' overleeft de strijd wonderwel. Ik heb echt de dode hoek gevonden, niemand vraagt wat die tafel daar doet.

Dansgroep Amsterdam bijvoorbeeld kan mijn handen goed gebruiken. Ze zijn met veel, maar er is ook zoveel te doen! Want hun vierkant van striplights (langwerpige lichtbakken met allemaal kleine halogeenlampjes erin) ligt er nog niet - de dansers van de andere groepen zouden erover struikelen. Over elke striplight moet een kleurfilter geplakt. En ze hebben het meeste licht van iedereen. Go go go!

Het is vijf voor half twaalf. Over vijf minuten ga ik de tl's aandoen. Inpakken en wegwezen! Morgenavond voorstelling - daar doen we het voor!

Groet,

Marijcke

Nederlandse Dansdagen 2009
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.