Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANS

13 Oktober 2009

Pinball & Grace van Club Guy & Roni

Club Guy & Roni
Door Ad Aerts met foto van Janna Bathoorn (klik voor groter)

Het decor van Pinball & Grace maakt meteen duidelijk op welk speelveld deze voorstelling zich afspeelt. Het leven als een flipperkast waarin we met z'n allen rondstuiteren in een ritmische decor van geluid. Het is een beeld waar iedereen zich iets bij kan voorstellen. En op dit vertrouwde beeld hebben choreografen Guy Weizman en Roni Haver hun voorstelling 'Pinball & Grace' gebaseerd, waarin Grace (gespeeld door Veerle van Overloop) door een roerige wereld stuitert op zoek naar liefde en geluk.

Zo klein dit verhaal ook is, het wordt in deze voorstelling groots en meeslepend  uitgewerkt. Een kijkspel waarin zoveel te zien en te horen is, dat het onmogelijk alles in een keer op te nemen. De 7 dansers van Club Guy & Roni en de 6 muzikanten van Slagwerk Den Haag halen alles uit de kast om deze voorstelling tempo, ritme en passie te geven. Alles wat je van dans- en muziektheater kunt verwachten zit in deze voorstelling. Een opzwepende, beeldende en eigenzinnige choreografie, sterk spel, rijke beeldtaal, schitterende muziek van van een bijna hypnotische intensiteit, en niet te vergeten ook veel humor. Aan grenzen wordt in deze voorstelling niet gedaan. De dansers zingen en musiceren, de muzikanten dansen en spelen gewoon mee. En het eindresultaat is een schitterende belevenis van klank, beeld en beweging.  

De voorstelling is nog tot januari te zien in de Nederlandse theaters. Wie de voorstelling daarna nog wil zien, zal naar Duitsland moeten.

Gezien op 12 oktober 2009 in Amsterdam (Stadsschouwburg)

Club Guy & Roni


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.