Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

20 Oktober 2009

Symphonica in Rosso 2009 … met Soul Legende Diana Ross

Diana Ross Diana Ross Diana Ross
Door Jerry Ramdas met foto's van Eric van Nieuwland (klik voor vergroting)

Rosso is dit jaar anders dan anders. In positieve en negatieve zin. Het negatieve is een ieder niet ontschoten. Het faillissement van The Entertainment Group had er toe bij kunnen dragen dat de Symphonica's dit jaar hun instrumenten in de kast hadden kunnen laten staan. In dit geval kan de lof naar Marco Borsato, die met zijn eigen concerten de Rosso sprookjes in ieder geval voor dit jaar zeker kon stellen!

Bij binnenkomst tracht een DJ de tijd te killen. Echter, die man voldoet helaas niet aan de maatstaven van bijvoorbeeld een Tiësto. Volgende keer maar een ander. De opening met Alain Clark in het voorprogramma is uitstekend te noemen. De soul die deze man brengt warmt het publiek prima op. En dat in een ambiance die puur op soul en harmonie is gericht. Geweldig op zijn lijf geschreven! Ik hoop van harte dat Alain zijn weg doorzet en de grondvesten ook in het buitenland zal los schudden. Want dat kan Alain zeker aan. Zoals vorig jaar, sluit Alain’s vader het voorprogramma met het opzwepende nummer ‘Father and friend’ met zijn zoon af.

Diana Ross Diana Ross Diana Ross

Dan de diva uit de Motown familie, waar de hele Dome op heeft zitten wachten. De opkomst van deze dame past helemaal bij haar, zoals je het van haar verwacht. Passend in de avond. In de kleur van het evenement. Net iets te glamorous misschien, maar dat kan miss Ross wel aan. Diana opent haar gedeelte van de avond met het nummer ‘I’m coming out’. Tegelijkertijd wordt ze geholpen door twee elegante heren om van die behoorlijk hoge showtrap af te komen. Tja, year of birth 1944…

Diana vind dat het publiek 'present' is. Daarmee geeft de dit jaar oma geworden soul legende aan dat het publiek duidelijk aanwezig is en heerlijk mee feest. Met nummers als ‘Old Piano’, ‘I will survive’ en ‘Ease on down the road’ bewijst het publiek inderdaad te kunnen feesten. Met de ballads ‘Endless Love’ en ‘touch me in the morning’ wordt bij menigeen de oude herinneringen naar boven gehaald.

Overigens, het gerucht dat Diana haar bandleden niet kent, blijkt anders te zijn. Zonder moeite ratelt Diana de namen van bandleden en zelfs de dirigent op. Tussentijds bedankt Diana de productie en het management voor het mogelijk maken van de concerten. Ze kent uiteraard de problematiek die zich in de voorgaande weken hebben voorgedaan.

Diana Ross Diana Ross Diana Ross

Een gospelkoor, waar Sonja Silva deel van uitmaakt, zingt met volle borst mee bij het ten gehore brengen van ‘Reach out and Touch’. Alain Clark gaat bij het voorgenoemde nummer het duet aan met Diana Ross. Heerlijk om te zien en te horen. Je kan de energie goed voelen!

Een enkele keer is Diana even haar tekst kwijt, maar dat mag de Rosso-fun niet drukken. Het publiek kent de tekst toch ook wel. Verder laat het geluid soms te wensen over. Ik heb dat wel eens beter meegemaakt in het Gelredoomse.

Eind goed al goed zal ik maar zeggen. De spanning in de voorafgaande weken was te snijden. Niemand wist of de concerten dit jaar door zouden gegaan. Behalve Marco, die met een gepaste oplossing de Rosso liefhebbers de verlossing gaf en daarmee uitermate tevreden stelde.

Na het concert staat op het grote scherm te lezen:
To be continued….

We sincerly hope so! Want Symphonica mag niet verdwijnen…


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.