Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Weblog Holland Dance Festival

8 November 2009

Explosieve dans in de gymzaal

Holland Dance Festival 

Donderdag vond de Holland Dance Festival première van Monsterz plaats in zwembad de Houtzagerij in Den Haag: een ontzettend gave productie van dansgezelschap Meekers in samenwerking met gastchoreograaf Andre Gingras. Op allerlei manieren ongewoon. In de eerste plaats door de locatie (een zwem- en sportcomplex), waar je als je binnenkomt rechts een uitgebreid uitzicht op de zwemmers in actie hebt en waar ze in de ‘foyer’ naast de gebruikelijke drankjes ook patat verkopen. Daarnaast is ook de voorstelling zelf bijzonder: een soort modern danstheater, waarin gesproken, gezongen, gerapt en vooral heel explosief gedanst wordt.

Bij binnenkomst blijken er nog wat extra bloemen moeten worden geregeld als bedankje na de voorstelling. Met spoed wordt onze trouwe  bloemenman gebeld, die een half uurtje later uit Leiden aan komt rijden met de benodigde bloemen. Geregeld. Verder is het geluid een beetje een lastige zaak in de Houtzagerij: naast ‘onze’ gymzaal zit een zaaltje waar een groep boksers traint. Niks aan te doen en gelukkig niet al te storend voor het publiek, dat wel wat anders heeft om op te letten; vijf bezweten lichamen die ontzettend veel kracht en energie laten zien in een uur.

Ook vanavond wordt er weer gefilmd door onze minicrews, ze spreken na afloop met de dansers, vragen het publiek naar hun mening en maken wat sfeerplaatjes van de Houtzagerij. De (roze) champagne achteraf maakt het feestje compleet!

Groet, 

Moniek

Holland Dance Festival
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.