Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

20 November 2009

Lekkere strakke Chicago, een 'klassieker' van niveau

Chicago (foto Annemieke van der Togt) Chicago (foto Annemieke van der Togt) Chicago (foto Annemieke van der Togt)
Door Mieke Kreunen met foto's van Annemieke van der Togt en Mieke Kreunen

Het is ongeveer 10 jaar geleden dat Stage Entertainment de musical Chicago op de planken zette met Pia Douwes en Simone Kleinsma als Velma Kelly en Roxy Hart. Dit keer brengt producent Mark Vijn de productie op de planken met in de hoofdrollen Joke de Kruijf en Mariska van Kolck. Om de productie op de planken te mogen brengen werd een creatief team uit Broadway overgevlogen zodat het originele concept op de wijze waarop dat bedoeld is kan worden opgevoerd. Als er door de dirigent met een jazzy '... 5, 6, 7 8!' wordt afgeteld begint overal ter wereld dezelfde choreografie, muziek en show.

Het verhaal gaat over de jaren '20 met hele jazz en crime passionel. Vaudevilleartieste Velma Kelly bracht haar man en zus om die ze samen in bed aantrof en wacht in de vrouwengevangenis op haar proces. Chicago zoemt van haar verhaal.

Chicago (foto Annemieke van der Togt) Chicago (foto Annemieke van der Togt) Chicago

Maar dan brengt Roxy Hart haar minnaar om en pikt niet alleen Velma's plaats in de schijnwerpers maar ook haar advocaat in. De roem duurt kort in Chicago en de plaats in de headlines is alleen weggelegd voor diegene met het beste verhaal. Roxy is daar net iets beter in dan Velma maar ook haar beroemdheid blijkt vluchtig als een nog sensationeler verhaal voorbij komt. Gelukkig is er vrijspraak en kunnen Velma en Roxy een sister act beginnen om aan de kost te komen.

De voorstelling wordt lekker strak gespeeld en gedanst. Daar leent de muziek zich geweldig voor en dat doet de cast fantastisch. Joke de Kruijf is een mooie Velma Kelly maar Mariska van Kolck steelt de show met haar vileine onschuldige vertolking van Roxy Hart waarbij ze ook haar komisch talent optimaal kan benutten. Thom Hoffman zet ondanks zijn wat achterblijvende vocale kwaliteiten een spekgladde Billy Flynn op de planken die met goed begrepen eigenbelang doet alsof hij de wereld aan het redden is. Mooie vertolkingen ook door Doris Baaten (Mama Morton), Peter Lusse (Amos Hart) en J. Taconis als Mary Sunshine die allemaal nèt die extra touch weten te geven aan hun personages.

J. Taconis in Chicago Chicago Doris Baaten in Chicago

Compliment tenslotte voor het ensemble waar we - zoals het in Chicago hoort - vooral de mooie lijven en strakke bewegingen in 'Fosse stijl' zien en het orkest dat de muziek precies uitvoert zoals het moet. Kortom, deze Chicago is de moeite waard om te gaan kijken en brengt een stukje Broadway met rokerige jazz bij u om de hoek.

De voorstelling tourt langs de Nederlandse theaters tot eind mei 2010 en de speellijst is te vinden op de website.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.