Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Weblog Holland Dance Festival

21 November 2009

Het zit erop

Holland Dance Festival 

Het zit erop. En Holland Dance Festival 2009 is afgelopen weekend zeker niet als een nachtkaars uitgedoofd! In het laatste festivalweekend hadden we, naast een briljant eindfeestje in Theater aan het Spui met alle medewerkers, vrijwilligers, dansers en veel gin tonic, nog voorstellingen van het Nationale Ballet, Schumacher & Kupferberg en Cullberg Ballet. En niet te vergeten: het weekend van de amateurs, met de Dansfabriek op zaterdag en The Hague Moves op zondag.

Zelf was ik zaterdag bij de Dansfabriek: hier komt een grote hoeveelheid dansscholen bij elkaar om zich te presenteren aan het publiek op de podia in de grote en kleine zaal en bij de dansmarkt in de foyer. Een gezellige drukte dus in Theater aan het Spui! Vanaf 8.30 nam ik mijn plekje bij de achterdeur in om de dansscholen op te vangen. Mijn tekst voor de ochtend bestond grofweg uit: ‘En jullie zijn van..? Zijn jullie compleet? Jullie mogen met mijn collega meelopen naar de kleine zaal voor de doorloop’. Na de doorloop beginnen vanaf 14.00 de optredens.

Als de Dansfabriek rond 19.00 afgelopen is, is het tijd om de kleedkamers op te ruimen en de gehuurde stoelen en tafels uit de foyer te halen. De kleine zaal wordt snel omgebouwd tot feestlocatie en is er tijd voor soep en een broodje. Vanaf 22.00 gaat het feestje van start! Het is al snel lekker druk in de kleine zaal en ook Jiri Kylian, Sabine Kupferberg en Chazia Mourali komen een kijkje nemen. Gezellige boel!

Zondag starten we weliswaar wat later op, maar hebben we zeker ook een goedgevulde dag. In het Lucent treedt het Nationale Ballet op met Concerto en Theater aan het Spui staat in het teken van de finale van The Hague Moves. Twee mooie afsluiters van een geweldig festival!

Meer zien van de Dansfabriek, The Hague Moves of het Clubevent in Theater de Regentes waarover ik eerder schreef? Bekijk de filmpjes die gemaakt zijn door de Holland Dance Festival filmcrews op onze site!

Groet, 

Moniek

Holland Dance Festival
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.