Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

24 Januari 2010

Het dak er af in de grootste kroeg van Nederland

2 Unlimited 2 Unlimited 2 Unlimited
Door Judith Verkerk-Widmer met foto's van Berbera van den Hoek

Op 22 januari is De vrienden van Amstel Live! van start gegaan. Een Hollands spektakel dat 12 jaar geleden begon in de kroeg de Heeren van Amstel. Inmiddels is het evenement de kroeg ontgroeid en staan ‘de vrienden’ in een zeven keer uitverkocht Ahoy.  De aankleding van het doorgaans kille Ahoy maakt indruk. De zaal is omgebouwd tot een sfeervolle ambiance met kroonluchters, vliegende bierglazen en een bar op het podium.  Naast het hoofdpodium zijn er centraal en achter in de zaal nog 2 podia, waardoor de optredens voor het hele publiek goed zichtbaar zijn.

Het concert gaat van start met een surprise-act van 2 Unlimited. Aangezien het publiek gemiddeld 35 jaar of ouder is, is dit onverwachte optreden een schot in de roos. Het publiek waant zich terug in hun disco-jaren en heel Ahoy schudt op zijn grondvesten door het vuurwerk. Na de openingsmedley wordt ‘de kroeg’ door gastheer Xander de Buisonjé officieel voor geopend verklaard. Met optredens van Nick & Simon, Jan Smit, VanVelzen, Rowwen Hèze,  Novastar, Kane, Het Goede Doel en IOS passeren alle genres van de Nederlandse popmuziek de revue . Voor IOS is de Vrienden van Amstel Live! het allerlaatste optreden. Zij eindigen hun optreden dan ook met het toepasselijke ‘Voltooid verleden tijd’. 

Begin vorig jaar gingen bierbrouwer Amstel en de oorspronkelijke organisator na elf edities Vrienden van Amstel Live! uit elkaar. Met de nieuwe organisator heeft Amstel een aangepast format bedacht met een aantal verrassende progamma-elementen. Bij dit nieuwe concept zijn de duetten achterwege gelaten. Toch zijn er een aantal verrassende combinaties. Gastheer Xander sluit zich aan bij Nick & Simon om een ode te brengen aan Ramses Shaffy met het nummer ‘Zing vecht huil bid lach werk en bewonder’. Voormalig gastvrouw Ellen ten Damme verschijnt op het toneel om samen met Xander ‘Hou me vast’ ten gehore te brengen. En X-factor winnares Lisa zorgt voor samen met Kane voor een imponerend ‘Rain down on me’. 

Nick & Simon Xander de Buisonje Finale Vrienden van Amstel Live

Een van de nieuwe elementen tijdens het muziekevenement is  ‘De helden van Amstel’. Tijdens dit onderdeel brengt VanVelzen op indrukkende wijze nummers van zijn inspiratiebron ‘Queen’ ten gehore. De finale bestaat uit een eerbetoon aan André Hazes.  Het publiek kon online stemmen op de beste nummers van André Hazes. De top 3 vormt  de slotact van de show. Aan Rowwen Hèze de eer om de nummer één ‘Bloed, zweet en tranen’ te vertolken.  De twee andere favorieten ‘Zij gelooft in mij’ en ‘Geef mij je angst’ werden gezongen door Xander de Buisonjé en Jan Smit. Uiteraard werd de avond door de artiesten afgesloten met André’s klassieker ‘Het laatste rondje’.

De Vrienden van Amstel Live is een avond van grote contrasten. De passionele nummers van Novastar tegenover de meezingers van Jan Smit.  Terwijl het publiek nog na staat te stomen van ‘rain down on me’ van Kane kondigt Dinand op het andere podium Rowwen Hèze aan. Binnen een paar tellen verandert de zaal in een polonaiselopende, biergooiende massa. En dat geeft goed de kracht van de Vrienden van Amstel Live weer: gezelligheid met muzikaal voor ieder wat wils. 

Natuurlijk zijn er ook kritische noten te plaatsen. Zeker op zo’n eerste avond. Geluid dat niet altijd even goed stond afgesteld, VanVelzen die niet helemaal lekker samen ging met het gospelkoor. Volgens de ambitieuze organisatie blijven de artiesten repeteren om alle bugs uit het programma te krijgen. Om zo voor de volgende avonden een perfect programma neer te kunnen zetten. 

Alles bij elkaar kan niet anders worden geconcludeerd dat de nieuwe opzet zeer geslaagd is. Het concert is gezellig, sfeervol maar vooral heel divers. En dat maakt de Vrienden van Amstel Live! tot een uniek muziekevenement dat het grote publiek ook de komende jaren zeker nog aan zal spreken.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.