Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK

19 Februari 2010

'The meaning of Fun' in het universum van GWHF

Girls Wanna Have Fun Girls Wanna Have Fun Girls Wanna Have Fun
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Girls Wanna Have Fun bestaat 20 jaar en dat mag natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Juist voor de Girls is dat een mooie gelegenheid voor een feestje en dat is de voorstelling met de titel 'The meaning of fun', die op 15 februari j.l. in première ging, zeker! Ingeleid tot de onvolprezen Margreet Dolman betreedt Lies Schilp, initiatiefneemster en artistiek leider (oftewel De Opperkorenwolf) het podium met Lythium. Even later voegen de andere Girls in bruidsoutfit zich bij haar on stage. Een indrukwekkend begin van een show die rockt als nooit tevoren.

De Girls zingen allemaal twee solo's en bovendien nog een aantal gemeenschappelijke songs hetgeen de totaalscore brengt op maar liefst 28 nummers (inclusief de toegift). Veel waar voor je geld!

In een show die zo vol zit met muzikale en theatrale hoogtepunten is het niet gemakkelijk er een paar uit te zoeken. Toch doe ik dat wel.

Girls Wanna Have Fun Gitaarbattle bij Girls Wanna Have Fun Girls Wanna Have Fun

Neel (van der Elst aka Etna Vesuvia) is niet alleen een geweldige zangeres maar ook een performer pur sang. Met 'La vie en rose' en 'Doe me pijn Johnny' maakt zij grote indruk.

Mieke 'Giga' Stemerdink en Suzanne Klemann kozen o.a. nummers van Roxy Music 'Do the strand' en 'Love is the drug'. Erg fraai! Maan (Manuela Kemp) zong 'Gold dust woman' met op de achtergrond prachtige projecties van koninklijke leeuwen die zich traag door hun universum bewogen. Ook Janice Williams maakt indruk met haar vertolkingen van 'Ground for divorce' en 'Rock & Roll Junkie'.

Maar degene die met humor en mooie muziek de zaal helemaal weet te veroveren is Frédérique Spigt, eerst in duet met Inge Bonthond in 'Crying' en later in 'Steamy window', een nummer dat prachtig aansluit bij de tribute aan de in 2008 overleden Vera Spingveer (Charles Lücker). 

Een compliment moet zeker gaan naar de fantastische band bestaande uit Mandy Hopman (vervangster van Tessa Boomkamp die met Edwin Evers in Vancouver zit), Joyce Grimes, Dalâl Marouf, Astrid Akse en Marianne Stel die ons zelfs trakteerde op een heuse gitaarbattle.

Girls Wanna Have Fun Girls Wanna Have Fun Girls Wanna Have Fun

Het leuke aan de voorstellingen van GWHF is dat hun eigen plezier zo zichtbaar is. De vijftien Girls zijn veel meer dan collega's en dat straalt ook van het podium af. Zoals Manuëla Kemp zegt: "Girls Wanna Have Fun gaat ogenschijnlijk over muziek maken. Maar schijn bedriegt. Girls Wanna Have Fun gaat over vriendschap, emoties, reizen, kleedkamersessies, lachen, zingen, theater, drama, huilen, liefde en drank. The Girls is A Way Of Living". 

Een avondje GWHF is gewoon een geweldige show en een inspirerend feestje waar je helemaal vrolijk vandaan komt. Hoewel de Girls het overduidelijk ook voor hun eigen lol doen, ziet de show er fraai uit, is de aankleding kleurrijk en origineel en vormen de projecties op de achtergrond een fraai decor voor de tableaux vivant die de dames laten zien.

Girls Wanna Have Fun Girls Wanna Have Fun Girls Wanna Have Fun

Kijk op de website waar je dit feestje kunt bijwonen en laat 'The meaning of Fun' niet aan je neus voorbij gaan. 

Girls Wanna Have Fun


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.