Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ACTIE

15 April 2010

Mary Poppins, een sprankelende musical dankzij jong talent

Mary Poppins (foto Deen van Meer) Mary Poppins (foto Deen van Meer) Mary Poppins (foto Deen van Meer)
Door Annette Stokman met foto's van Deen van Meer en Mieke Kreunen

Ik ben nog van de generatie die Mary Poppins nog kent in de versie van Julie Andrews en Dick van Dyke en herinner me nog goed dat wij vroeger als kind de liedjes enthousiast meezongen. Na het zien van de musicalversie van Joop van den Ende Theaterproductie weet ik zeker dat ook de kinderen van nu dit later zullen zeggen over deze productie.

Het verhaal van Mary Poppins is wel bekend. Mary Poppins is de bijzondere nanny van de familie Banks. Alleen haar aanwezigheid is al voldoende om de meest wonderlijke gebeurtenissen te laten plaatsvinden en de meest normale dingen krijgen sprookjesachtige charme.

Mary Poppins verschijnt en verdwijnt zwevend aan haar paraplu met haar reistas waaruit een hele slaapkamer tevoorschijn komt. Maar waar Mary Poppins is is Bert ook als trouwe bewonderaar en verteller van het verhaal. De familie Banks vaart er wel bij, zeker als Juf Andrew, de vroegere nanny van vader George Banks haar opwachting maakt.

Het leuke aan deze productie is dat de energie er werkelijk in alle scenes vanaf spat. Noortje Herlaar als Mary Poppins en William Spaaij als Bert dragen de productie en bewijzen daarmee dat zij de kopgroep zijn van een hele nieuwe generatie musicalacteurs. Het is overigens ook niet geheel toevallig dat zowel Noortje (over Dirty Dancing) als William (over Fame) al eens een tijdje voor CultuurpodiumOnline hebben geblogd.

Mary Poppins (foto Deen van Meer) Mary Poppins (foto Deen van Meer) Mary Poppins (foto Deen van Meer)

Noortje maakt indruk met haar spel als de hier en daar wat strenge maar uiteindelijk liefdevolle Mary Poppins, haar danskwaliteiten en met haar prachtige stem. William is een duizendpoot op het toneel die het zelfs klaarspeelt om op zijn kop vele meters boven het podium een tapdansje uit te voeren. Grote klasse!

Maar zij zijn niet de enigen die deze musical tot een lust voor het oog en oor maken. Zo mogen zeker de kinderen Banks, op de premièreavond gespeeld door Iris van Loen en Cas van Leeuwen niet onvermeld blijven. De kinderrollen zijn behoorlijk groot in deze productie maar het is fantastisch om te zien dat deze kinderen die met verve kunnen neerzetten. De rollen van vader en moeder Banks worden gespeeld door Hugo Haenen en Maike Boerdam. Geweldig gecast! Net als Marjolein Touw die zich helemaal mag uitleven als de akelige Juf Andrew. 

Het decor is, net in als in andere Disney - Stage coproducties perfect voor elkaar met een in- en uitklapbaar Huize Banks dat door te draaien verschillende kamers toont. Ook het licht is top met het ene hoogtepunt na het andere en helemaal aangepast aan de mogelijkheden van het Circustheater waar de productie nog wel even te zien zal zijn.

Noortje Herlaar en Willem Nijholt Finale Mary Poppins Noortje Herlaar en William Spaaij

Mary Poppins is een musical waar je blij van wordt. Dat komt door het thema en de leuke liedjes maar vooral door de geweldige prestatie die de jonge hoofdrolspelers op het toneel zetten. Kom maar op met die musicalaward want die zit er vast in voor Mary Poppins en de haren.

Website Mary Poppins


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.