Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL, VERWACHT

23 Mei 2010

Dokter Dolittle, feestelijke musical voor de hele familie

Alexandre Alphenaar bij de perspresentatie van Dr. Dolittle perspresentatie van Dr. Dolittle Edwin Rutten bij de perspresentatie van Dr. Dolittle
Door Ester Dijkema met foto's van Andy Doornhein (klik voor vergroting)

Mocht de seizoensbrochure van het theater bij u in de buurt binnenkort in uw brievenbus vallen en u ziet dat de musical Dokter Dolittle er in staat, trakteer dan uw hele familie op deze V&V Entertainment musical in de traditie van Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer, Annie en The Sound of Music.

In Safaripark De Beekse Bergen vertelt een enthousiaste Albert Verlinde over deze nieuwe musical die onder regie van John Yost door Nederland zal toeren en op 19 december in première zal gaan in Zoetermeer.

Het is een stralende dag als de cast aan de pers wordt voorgesteld en als Edwin Rutten en Alexandra Alphenaar (Dokter Dolittle en Emma Fairfax) een scène spelen die gevolgd wordt door het bekende lied Talk with the animals in een fraaie vertaling van Ivo de Wijs, is de stemming ronduit gezellig te noemen. Edwin Rutten is gevraagd voor deze rol en uitermate geschikt om Dokter Dolittle gestalte te geven, want van wie anders zou je kunnen verwachten dat hij daadwerkelijk met dieren kan praten?

Hein Gerrits bij de perspresentatie van Dr. Dolittle perspresentatie van Dr. Dolittle perspresentatie van Dr. Dolittle

Behalve Edwin Rutten en Alexandra Alphenaar staan Roy Kullick, Hein Gerrits en Melise de Winter (die aan haar zevende V&V productie begint!) ook de jonge acteurtjes Romy en Mika op het podium. Romy en Mika zijn allebei voortgekomen uit het televisieprogramma My Name is Michael. Tijdens de perspresentatie tonen ze zich als voorwaardige acteurs in een interview met Albert Verlinde.

Dan is het tijd voor een tochtje per safariboot waar ruimschoots tijd is ingeruimd voor interview en het nemen van foto’s. Edwin Rutten vertelt dat hij het heerlijk vindt om na Daddy Warbucks in Annie weer in een familiemusical te staan en zeker in deze Dokter Dolittle waar hij hoopt weer evenveel te mogen dansen als in Annie. Zijn talent om met dieren te spreken blijkt al meteen als hij even een kleine demonstratie geeft.

Hein Gerrits, die het afgelopen seizoen in Chicago te zien was en nu tot juli terugkeert in Joseph, speelt de rol van Straight Arrow, degene die Dokter Dolittle helpt. Of hij ook met de dieren zal kunnen praten, betwijfelt Hein Gerrits. ‘Ik denk dat dat voorrecht alleen voor Dokter Dolittle is weggelegd. Dat Dokter Dolittle een leuke musical gaat worden, twijfelt Hein Gerrits niet aan. ‘Met zo’n leuke cast en in deze prachtige vertaling van Ivo de Wijs, onder regie van John Yost: ik heb er zin in!’

Albert Verlinde bij de perspresentatie van Dr. Dolittle perspresentatie van Dr. Dolittle Hein Gerrits bij de perspresentatie van Dr. Dolittle

Voor meer informatie en de volledige speellijst kijk op de website.

Dokter Dolittle


Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.