Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Festival aan de Werf

27 Mei 2010

Five people - het begint zo leuk ...

Five people Five people Five people
Door Marijcke Voorsluijs met foto's van Phile Deprez

FIVE PEOPLE van het Gentse CAMPO begint leuk. Erg leuk. We mogen pas vlak voor aanvang naar binnen, en zodra we zitten worden we welkom geheten door een krullenbol met een zendermicrofoontje. Ze stelt ons voor aan twee stoelen en vijf mensen. Ze vertelt ons dat op één van de stoelen een vrouw zit op hoge hakken die kauwgom kauwt. Wacht even - je kunt ons nog meer vertellen maar dat is niet zo. De krullenbol loopt weg, maar haar stem praat door. Haar rol is overgenomen door een speakertje op de plek waar ze net stond.

Ze komt weer op - op hoge hakken en met kauwgom, en neemt plaats op één van de stoelen. Zie je wel? Een vrouw op hoge hakken die kauwgom kauwt op een stoel. Maar dan begint ze een gesprek met de onzichtbare vrouw op de andere stoel. Ze staat op, met achterlating van haar schoenen en haar stem, komt weer op op een volgend paar, en neemt plaats op de andere stoel. Zo speelt ze een hele scène vol. Erg hilarisch, en leuk gevonden.

Als ze in haar laatste rol een knipperend gloeilampje heeft gerepareerd, vraagt ze aan de techniek of ze, nu het lampje het weer doet, bij het begin kunnen beginnen. En ook de techniek heeft haar stem, uit een speakertje achter het publiek.

Volgt een donkere scène met twee vrouwen die een duet voortbrengen dat zweeft tussen zingen, gillen en klagen - en eindigt in een zoen. Ook nog goed te verteren.

Maar daarna volgt een scène met veel rook, stroboscopen en andere lichteffecten, en bombastische muziek, die eindigt in een beeld van drie performers, elk in een eigen spotje en een toefje goudsnippers waarvan ik met de beste wil van de wereld niet kan begrijpen wat die in het stuk doet. Behalve de introductie van de derde performer.

Het licht gaat weer aan, de hele vloer wordt volgestapeld me attributen waarin ik de halve schouwburginventaris herken. Uiteindelijk gaan vijf performers op krukken voor ons zitten en praten tegen ons, zoeken samen naar zinnen. "The time has come to decide what should be done, how the group organizes itself." Ik kan associaties met trainingen groepsdynamica uit de jaren '80 van de vorige eeuw niet onderdrukken. Het bijeenbrengen van vijf mensen is nog zo eenvoudig niet.

concept en mentor:
Dirk Pauwels

acteurs/performers:
María Jerez Quintana, Min Kyoung Lee, Phil Hayes, Hanneke De Jong en Jean Baptiste Veyret-Logerias

Five people


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.