Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Festival aan de Werf, ALGEMEEN

2 Juni 2010

Reizende theatertentoonstelling Ergens & Overal

Ergens & Overal Ergens & Overal Ergens & Overal
Door Ad Aerts met foto's van Anna van Kooij

Met het verlaten van de prachtige gebouwen aan de Amsterdamse Herengracht besloot Theater Instituut Nederland (dat nu graag gewoon kortweg TIN wil heten) dat ze vanaf dat moment haar publiek zelf zou gaan opzoeken. De afgelopen anderhalf jaar heeft dit al geleid tot tentoonstellingen in Zwolle en in Amsterdam. Maar met geen tentoonstelling gaat TIN zo ver met het opzoeken van haar publiek dan met de reizende tentoonstelling 'Ergens en Overal', een tentoonstelling over 40 jaar locatietheater in Nederland.

Ergens & Overal is een ontdekkingstocht door de wonderlijke wereld van locatietheater, geschikt voor jong en oud. Waar je theater normaal gesproken in theaters vindt, maken locatietheatermakers theater op iedere mogelijke en denkbare plek: ergens en overal.  Als bezoeker ervaar je zelf hoe deze vorm van theater werkt, en leer je overal theater te zien.  Het tentoonstellingsterrein is een klein dorp met huisjes van verschillende afmetingen en kleuren. Dit was ook het beeld dat ontwerper Theun Mosk al snel had toen hem gevraagd werd een tentoonstelling over locatietheater te ontwerpen. 'Daarmee begin je als je je met locatietheater bezig houdt. Je bouwt een dorp waarin je een paar weken gaan wonen en werken. Vanuit dat dorp ontstaat het theater dat je maakt". 

In het dorp staan ‘belevings’-huisjes vol geluiden en beelden. Sommige huisjes hebben kijkgaten om naar buiten te kijken, andere weer om juist naar binnen te kijken. In die huisjes beleef, voel en zie je als bezoeker verschillende vormen van locatietheater. In andere huisjes  wordt de bezoekers een kijkje in de harten en hoofden van locatietheatermakers gegund. Op deze manier kun  je je als toeschouwers verplaatsen in de drijfveren van deze makers bij het proces van theater maken op locatie.

Ergens & Overal Ergens  & OveralErgens & Overal

De tentoonstelling is te zien op een aantal zomerfestivals in 2010 en 2011. De opening was op 20 mei tijdens het Festival aan de Werf in Utrecht. Na afloop van het eerste zomerfestival van 2010 op 29 mei kon TIN  terugkijken op een paar honderd bezoekers die het tentoonstellingsdorp hebben verkend. Het theaterdorp is inmiddels weer afgebroken maar wordt binnenkort weer opgebouwd in Rotterdam voor de Parade. Vanaf 17 juni slaat dit theaterfestival daar haar tenten op.  Met dit jaar 75 theater-, muziek- en dansvoorstellingen, 55 bands en meer dan 20 kindervoorstellingen valt er op de Parade voor iedereen iets te beleven. En in Rotterdam dus ook met de theaterbelevenis "Ergens en Overal".

Links:
www.tin.nl
www.ergensenoveral.nl
www.deparade.nl


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.