Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Weblog Tamara Schoppert, OEROL

7 Juni 2010

Als de ganzen in Bal hebben geloeid

Master en Margarita

JAAAA, ik heb gevlogen en het was heerlijk! Als ik het tuigje maar strak genoeg aantrek zodat mijn huid niet meegelift wordt en tussen de banden knelt.

Toen ik gister naar de locatie fietste, zag ik van op afstand Ira al zweven. "Ïk kan toch niet van een actrice vragen dit te doen zonder het zelf eerst uitgeprobeerd te hebben?", zei ze toen ze 's ochtends vertrok. Gelijk heb je Ira, elke mogelijk om dit soort uitspattingen te beleven moet je pakken. Je zult toch maar regisseur zijn van dit circus. De hele tijd op de tribune moeten zitten in plaats van middenin de arena te staan tussen al die zotten en dwazen.

"Lyra en Hakkebord komen pas als de ganzen in Bal hebben geloeid." Abracadabra voor wie er van buiten naar kijkt. Maar op de vloer begrijpt iedereen precies waar het ver gaat en waar 'ie zelf op dat moment moet zijn. Theatermaken blijft voor mij een wonderlijk verbond is tussen een schematisch spoorboekje en magische poëzie.

De doorloop van gisteravond, op werkelijke voorstellingstijd d.w.z. aanvang om 22.00 uur, verliep heel goed. Voor zover we zijn, natuurlijk. Koos weet het al een mooi eind bij te benen, met zijn lichtplan. Remko heeft geloof alleen Pilatus en Behamot, de kat, nog onversterkt laten spreken. Af en toe trok hij iemands microfoon pas halverwege de zin open misschien. Maar ik ben voor de zoveelste keer weer danig onder de indruk van onze mannen. De bouw gaat gestaag door. Zodat we gister aan het eind doeken konden laten vallen en ook het vuur al brandde. En de monitoring gaat ook de goeie kant op. Als we elkaar niet kunnen horen zijn we weg en blijft er van geen enkel ritme iets over. Niet in de muziek maar ook in spel niet.

We blijven als spelers zoeken naar de scherpte van de scènes. In scène één, die wij de ochtenden noemen, is sinds gisteren zo'n beetje alle tekst gesneuveld. Het lijkt te werken en levert weer nieuwe inzichten op. Soms zijn dingen in de loop van de tijd vanzelfsprekend geworden. Maar door veranderingen aan te brengen kijk je 'als nieuw' en mag je weer even verdwalen en een nieuw spoor zoeken. Erg fijn dat we daar nog de tijd voor hebben de komende dagen.

Master en Margarita vraagt nog een poosje hard werken door iedereen, maar het gaat de goeie kant op. De komende dagen afwachten wat de duivels van het KNMI voor ons in petto hebben. Er wordt een paar dagen regen voorspeld. Tja, als je iedere avond door de duinen roept om de hel te laten ontploffen en vlammen ons leven te laten uitslikken, dan moet je niet opkijken van een regenbuitje. Om eerlijk te zijn vind ik dat dan nog maar een miezerige reactie vanuit het duivelsrijk.

Tamara

Tryater Website
Tryater | www.tryater.nl
Twitter | twitter.com/tryater
Hyves | tryaterljouwert.hyves.nl
YouTube | www.youtube.com/tryater

De Kift
Website De Kift | www.dekift.nl
Twitter | twitter.com/De_Kift
Hyves | de-kift.hyves.nl
YouTube | www.yourtube.com/dekift
Facebook | www.facebook.com/dekift
MySpace | www.myspace.com/dekift

Oerol
Website | www.oerol.nl


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.