Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, LOCATIETHEATER

23 Juni 2010

PeerGroup en Noord Nederlands Orkest met Noottocht

Noottocht Noottocht Noottocht
Tekst en beeld van Peter Rillema

Sinds zijn vrouw overleden is kan de componist Geuterbach geen muziek meer componeren. Dagenlang staart hij naar het schilderij van zijn geliefde. Zelfs de uitnodiging voor het belangrijkste concours ter wereld slaat hij af. Maar dan wordt het schilderij gestolen en moet Geuterbach op een reis door het orkest om het terug te vinden.

Noottocht is een voorstelling met een heel orkest, over een orkest en door een orkest. Een verhaal over samenwerken en de kracht van muziek.

Het verhaal wordt verteld en gespeeld door een verteller en een poppenspeler. Op hun tocht door het orkest verdwijnen de spelers in een wereld vol magische beelden die v-jays live maken en achter het orkest projecteren.

Noottocht is een coproductie van het Noord Nederlands Orkest en de PeerGrouP 

Noottocht Noottocht Noottocht

Deze voorstelling wordt verkocht aan scholen in Groningen, Drenthe en Friesland. De voorstelling toert in 2010 langs schouwburgen in Noord Nederland. Zoals iedere muziekliefhebber zal beamen is de eerste kennismaking met klassieke muziek van groot belang. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gezin en de school daarbij bepalende factoren zijn. Het Noord Nederlands Orkest en Stichting Albino hebben om die reden vanaf seizoen 1999-2000 het initiatief genomen om per seizoen een serie educatieve concerten te verzorgen. Voor de Pieter Roelf Jeugdconcerten worden alle leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs in de drie noordelijke provincies via hun school uitgenodigd. Hiervan maken zo’n 400 scholen elk jaar gebruik met gemiddeld 15.000 leerlingen.

Muziek: het Noord Nederlands Orkest, verteller:Rogier in ’t Hout, poppenspeler: Siem van Leeuwen,video: Adri Schokker, Ruben Boxman, Richard Toepoel en Egmar Irausquin (Snow Video), tekst en dramaturgie: Fenneke Wekker, regie: Floris van Delft, muzikaal concept: Marcel Mandos, theatraal concept: Sjoerd Wagenaar, decorbouw: Nico Wijnberg Productie: Hans Boven en Nienke Dijkstra

De foto's werden gemaakt in De Oosterpoort in Groningen.


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.