Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, FESTIVAL

11 Juli 2010

Bot

BOT van Odd Enjinears & Beu BOT van Odd Enjinears & Beu BOT van Odd Enjinears & Beu
Door Youetta Visser met foto's van Mieke Kreunen
(gemaakt tijdens het Oerolfestival van 2009)

De avond begint met regen. En dat na een week met temperaturen van tussen de 25 en 30 graden celsius. Ervaren festivalgangers trekken een poncho uit de tas. Gelukkig maakt de voorstelling van muziek-theatergroep Bot alles goed.

Naast perron 2a gaan de drie mannen van Bot in een oud stationsgebouw helemaal los. Ze spelen in zwarte rokken en witte t-shirts. En dat blijkt niet toevallig; de rokken hebben veel zakken, waaruit ze elke keer nieuwe stokken of andere attributen tevoorschijn toveren, waarmee ze de  zelfgebouwde instrumenten bespelen. En dat doen ze met zoveel energie dat het zweet al snel in straaltjes van de muzikanten afdruipt.

Ze spelen op alles wat je maar zou kunnen bedenken; de meest grote en vreemde installaties worden een voor een in stelling gebracht. Een meterslang orgel van gelaste metalen pijpen waartegen korte fietskettinkjes slaan, een stellage waaraan twee bowlingballen in stalen kabels tegen elkaar ketsen, een mechaniek dat grote bijlen het hout doet klieven; niets lijkt onmogelijk.  Zelfs een betonmolen wordt opgestart. En dat alles ritmisch, geflankeerd door een oude tuba, elektrische piano en prachtige teksten: een wonderschoon geheel.

BOT van Odd Enjinears & Beu BOT van Odd Enjinears & Beu BOT van Odd Enjinears & Beu

Ook kleinere, haast tedere instrumenten vinden hun plek. Zo voert een oude boor een klein draaiorgeltje aan, ontlokken strijkstokken vervreemdende klanken aan een zaag of  aan kleine metalen buisjes en zorgt een slacentrifuge voor een trillende stem.

De drie mannen van Bot, de grote Job van Gorkum, de tanige Geert Jonkers en de rustigere Tomas Postema, spelen ondertussen een spel van opbieden, dreigen en ontroeren. Ze grommen, stampen, zweten en smachten. De bijbehorende liedteksten komen makkelijk binnen. Ze zingen zonder franje: “Je krijgt wat je ziet. Meer is het niet”. Of: ‘ “het moet kraken het moet piepen, het moet met moeite in de maat.”

Bot is een samenwerking van theatergroep Odd Enjinears en de Arnhemse band eu. Een samenwerking die is uitgemond in een unieke voorstelling. Na afloop horen we  op de achtergrond de stationsomroeper: ‘ de trein komt over enkele minuten binnen” . Maar niemand wil weg.

Over het IJ | Odd Enjinears | BOT


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.