Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, JAZZ

14 Juli 2010

North Sea Jazz de vrijdag: hot, hot hot heen en weer rennen.

Corinne Bailey Rae Tower of Power Eric Vloeimans
Tekst en beeld Eric van Nieuwland (klik voor vergroting)

In de zinderende hitte begint het 35e NSJ festival voor de 5e keer in Rotterdam. Jazz wordt zo langzamerhand het toverwoord voor een bonte verzameling top artiesten in allerlei verschillende disciplines van de (jazz)muziek. Van nu-jazz tot funk, big band tot hiphop. Maakt niet uit: wat al deze artiesten bindt is de passie voor de muziek en deze live en het liefst met improvisatie brengen.

Caro Emerald, haar impressies van 50 jaren muziek werkt live net zo goed als op plaat. Deze dame staat ondertussen op elk festival en mag dus op NSJ niet ontbreken. Norah Jones is blijkbaar zo zenuwachtig dat zelf de fotografen niet te dichtbij mogen komen maar op grote afstand hun werk moeten doen. Ondanks het goede geluid van Jones en band, staat het publiek erbij en kijkt erna. Van enige interactie is geen sprake en mevrouw Jones is niet erg geïnspireerd lijkt het. Goed live maar niet direct een toevoeging op haar cd's naar mijn smaak.

Norah Jones Earth Wind and Fire Caro Emerald

Wie van de eerste noot af wel inspireert zijn Typhoon en New Cool Collective. Een mooi stel samen: een in zwart T-shirt gestoken rapper naast de best geklede artiest van Nederland Benjamin Herman. De combinatie zet de Congo in vuur en vlam en het was al zo heet! Invaller Tower of Power (voor Larry Graham) is altijd goed voor een feestje. Larry Braggs is een begenadigd zanger en zingt zijn soul met een capital S. Als hij aan het eind van de show zijn oranje voetbalshirt toont heeft hij het publiek in de volle Nile helemaal op zijn hand! De toegift die volgt is natuurlijk hun grootste hit What is Hip?

Benjamin Herman Tower of Power Ryan Shaw

Mijn hoogtepunt voor de vrijdag moest Corinne Bailey Rae worden en die vulde zij prima in. Slechts twee cds staan er op haar naam maar die mogen er dan ook zijn. Jazz met een popinslag doet het goed bij een groot publiek met de grootse hit "put your record on" is de Maas om. Ryan Shaw was een van de ontdekkingen op NSJ twee jaar geleden en hij deed nu de Maas aan. Deze krachtige soulstem geeft al kippenvel bij het eerste nummer "Many rivers to cross". Het zijn wel vooral de covers van andere grootheden die de zaal in beroering brengen. Afsluiter van de vrijdag is het overbekende Earth, Wind & Fire. Wie kent de hits niet als "Boogie wonderland", "September" en "Reasons". Denk niet dat deze oude band op de automatische piloot die hits brengt, met volle overgave en enthousiasme werken ze hun repertoire af of het een beginnend bandje is!


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.