Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DE PARADE

21 Juli 2010

Celluloid Fever II - The Freak

Celluloid Fever - The Freak Celluloid Fever - The Freak Celluloid Fever - The Freak
Door Ad Aerts met foto's van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Celluloid Fever maakt theater waarbij videoprojectie en muziek een belangrijke rol spelen.  Natuurlijk speelt muziek altijd al een rol in theater en videoprojectie is inmiddels ook een standaard gereedschap geworden voor theatermakers, maar Celluloid Fever gaat een stap verder. De videobeelden zijn nooit uitsluitend decor, maar maken een daadwerkelijk deel uit van de voorstelling.

De handeling op het toneel, de  muziek en wat er projectieschermen gebeurt vormen een geheel. Daarbij kan zelfs een dialoog over het scherm heenreiken. De verdienste van Celluloid Fever is dat er zo boeiende voorstellingen ontstaan die veel verder gaan dan het gebruik van een multimedia trukendoos. Een onderhoudende en boeiende vorm van totaaltheater.

Celluloid Fever - The Freak Celluloid Fever - The Freak Celluloid Fever - The Freak

Na de geslaagde voorstelling 'The Goddess', geïnspireerd op het leven van Rita Hayworth, heeft EAST74 zich gestort op een film uit 1932, 'Freaks' van Todd Browning, waarin vrijwel uitsluitend mensen met (soms extreme) lichamelijke afwijkingen meespelen.  Deelnemen aan een reizende 'Freak Show' was voor deze mensen lange tijd een van de weinige manieren om in het eigen onderhoud te voorzien. En de 'gewone' mensen kwamen (en komen) maar al te graag kijken naar misvormde lichamen en andere menselijke rariteiten, wat voor Tod Browning ongetwijfeld een van de redenen was deze Film te maken. Celluloid Fever laat Todd Browning achteraf zijn visie geven op de film, ondersteund door een helderziende en een bebaarde vrouw. Uiteindelijk gaat de voorstelling om de vraag wie er nu eigenlijk freaks zijn. Ook nu nog zijn er freaks, en vergapen we ons er nog steeds aan. Zijn we dan niet zelf ook freaks?

Celluloid Fever - The Freak Celluloid Fever - The Freak Celluloid Fever - The Freak

'Freaks' is een is een boeiende voorstelling geworden waarbij veel te zien is. Zoals je kunt verwachten is er erg veel zorg besteed aan de geprojecteerde videobeelden. Samen met de swingende  livemuziek van de alternative rootsrock-band T-99 en het spel van Elisa Beuger, Rixt Leddy en Gerrit Dragt is 'Freaks' een voorstelling die geen bezoeker aan De Parade mag missen.

EAST74

Kijk hier voor meer foto's.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.