Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DE PARADE

25 Juli 2010

Zap Zap - the best of Zap

Zap Zap Zap Zap Zap Zap
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Wie een trouwe bezoeker is van De Parade is vast ook al eens bij Zap geweest, de voorstelling waarin allerlei klassiekers uit het wereldrepertoire in sneltreinvaart aan je voorbij trekken. Zap bestaat tien jaar dus dat was een mooie gelegenheid om 'The best of ...' te maken voor De Parade 2010, waarin de topscènes worden getoond van Shakespeare, Molière, de Grieken en Holland. En zoals altijd mag het publiek kiezen wat er gespeeld moet worden door met (dit keer) een rood-blauw lint te zwaaien. De stem van de meerderheid telt: 'u vraagt, wij spelen!' is het motto van Zap.

Hoop of Wanhoop is de eerste keus die wordt voorgelegd. Een existentiële vraag die door het publiek moet worden beantwoord en daarmee is Holland aan de beurt met een paar klassiekers. Molière is de volgende met Heroique of Lyrique opgesierd met veel groen en waaiers. Bij de Grieken loopt het heden en verleden door elkaar en vinden dramatische gebeurtenissen plaats als gekozen moet worden tussen Mama of Papa.

Zap Zap Zap Zap Zap Zap

De keus tussen Love en Lust is niet moeilijk voor het publiek. waarin ondanks het nog vroege tijdstip sommigen blijkbaar al diep in het glaasje hebben gekeken. In levensecht Shakespeariaans dialect wordt een nieuwe hoer in het publiek gezocht en ... gevonden! Een aantrekkelijke blonde is de gelukkige en laat het zich met een milde glimlach welgevallen. Winnen of Verliezen ligt bij de Grieken dicht bij elkaar, zo blijkt bij de volgende keus waar een erotische scène tot een slachtveld leidt als blijkt dat de minnaar geen vreemde blijkt te zijn maar een zoon.

Hypocriet of Failliet komt natuurlijk van Molière waar immers altijd geaast wordt op de rijkdom van anderen. Dat blijkt ook dit keer als de vader zijn eigen dood veinst en er achter komt wat de werkelijke motieven zijn van de mensen om hem heen. De keus tussen Dit en Dat is alleen pro forma en levert een pittige poppenkastscène op. Als afsluiter is er nog een toetje met een vechtscène in slow motion. Zap op z'n best.

Zap Zap Zap Zap Zap Zap

Zap is zoals altijd een genot om naar te kijken met humor, vaart en veel interactie met het publiek. De acteurs (waarbij Lieke Rosa Altink een uitstekende vervangster is voor de afwezige Saskia Temmink) zijn doorgewinterde Parade artiesten en kunnen een giechelende groepjes meiden op de tribune met gemak wegspelen. De rest van het publiek heeft er geen erg in, zij genieten volop!

Wie nog naar De Parade in Amsterdam gaat kan daar naar The best of Zap. Doen, zou ik zeggen! Voor wie zijn klassieken kent is de voorstelling een feest van herkenning maar ook voor de wat minder geletterden is er genoeg te genieten.

Spel
Lieke Rosa Altink, Jara Lucieer, Thomas de Bres en Michiel Varga

Meer foto's zijn hier te zien.


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.