Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

13 September 2010

Beatstad 2010 - Perfecte dag met sfeerverhogende regen

Beatstad 2010 Beatstad 2010 Beatstad 2010
Tekst en beeld van Michiel Fokkema

Ondanks alle slechte weerberichten en de stortbuien van de dag ervoor gaat Beatstad 2010 van start met een mooie blauwe lucht met witte wolkjes. Om 17:00 uur beginnen drie jonge, maar toch al aardig ervaren meiden, met aanstekelijke rock. ReBelle, voor de gelegenheid aangevuld met een gitarist en een celliste, is een trio dat in deze vorm ongeveer een jaar bestaat. Ze zijn echter in andere samenstellingen al een jaar of  5 muziek aan het maken, doen het goed op festivals en stonden ze in de finale van de Grote prijs.

De aftrap op een festival is altijd lastig, toch straalt het plezier eraf wat de toon zet voor de rest van de avond. ReBelle, houd ze in de gaten, we gaan meer van ze horen. Caro Emerald komt een met een complete band met 3 blazers en een DJ. Zij is een prachtige verschijning met een mooie stem. haar muziek is een uiterst dansbare mengeling van rockabilly, rock&roll en soul met een jaren 40/50 uitstraling. Zeer aanstekelijk en goed in het gehoor liggend valt zij bij iedereen in de smaak.

Beatstad 2010 Beatstad 2010 Beatstad 2010

Waylon komt ook met een grote band, hammond orgel, blazers en alles er op en eraan. Hij valt duidelijk in de smaak, zeker bij de dames. Hij lijkt tenslotte  op een combinatie van George Micheal, James Dean en Elvis Presly. Zijn muziek manouvreert tussen rock, funk en soul. Hij brengt een hommage aan de Godfather of Soul James Brown inclusief een perfect geïnterpreteerde "This is a mans world". Het publiek komt nu echt los, ook de jonge meisjes die nog nooit van James Brown hebben gehoord. Zijn muziek blijkt tijdloos te zijn.

Noemenswaardig is de werkelijke erg goed solo van baritonsaxofonist Tini Thomsen, toch wel het hoogtepunt van de dag. Schijnbaar moeiteloos haalt zij de meest fantastische noten en geluiden uit haar eigenlijk veel te grote sax. En dan breekt de pleuris los. De hemel breekt open en Di-Rect breekt los. De wind staat recht op het podium waardoor de regen zo naar binnen waait. Di-Rect geeft er niets om en spelen gewoon door. Het publiek trekt een poncho aan en geeft er ook niets om. Eigenlijk verhoogt het de sfeer alleen maar. Di-Rect maakt zijn reputatie waar met originele en stevige rock en speelt de sterren van de hemel. Als ze stoppen, stopt ook de regen.

Beatstad 2010 Beatstad 2010 Beatstad 2010

Dan komt eindelijk Nederlands enige rockgodin Anouk op het podium. Ze gaat er gelijk stevig tegen aan met haar band die na een paar nummers nog met blazers wordt  uitgebreid. Ze werkt zich door haar repertoire met de nodige hits heen en is inclusief toegift precies om 23:00 uur klaar zoals aangekondigd. Alle nummers worden perfect gespeeld en Anouk zingt uitstekend. Toch lijkt het wat routineus, niet dat ze zich er van af maakt, maar er zit ook niets extra's bij. Je kan net zo goed een CD van haar opzetten. Hoewel zo'n grote band erg goed kan klinken, zoals bijvoorbeeld by Waylon, mondt Anouks band soms uit in een grote brei van geluid. Het blijft goede muziek, maar iets meer spirit zou het perfect muziek maken.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.