Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ, POP-ROCK

17 Oktober 2010

Bags and Suitcases, albumpresentatie Sabrina Starke

Sabrina Starke Sabrina Starke Sabrina Starke
Door Jerry Ramdas, foto’s van Eric van Nieuwland

Gezien op 11 oktober 2010 in het Prinses Theater te Schiedam

Sabrina Starke presenteert haar nieuwe cd in het Rotterdamse. Een thuiswedstrijd!. Bij binnenkomst in het intieme Prinses Theater krijgen de genodigden een glas champagne, waarmee ze aangeeft dat er een feestje te vieren valt. Voorafgaand aan het ten gehore brengen van haar nieuwe cd vindt de uitreiking van het eerste exemplaar van het Rotterdams muziekmagazine Rock&Rythm plaats. Volgens het blad is Sabrina een voorbeeld voor vele Rotterdammers, daar waar het gaat om het maken van muziek.

Sabrina Starke heeft al veel gedaan. In 2005 start ze haar solocarrière en wint in 2006 de Talent Night, waarmee ze het podium van het welbekende Apollo theater mocht betreden.  In 2007 sleept ze de Music Matters Award in de wacht en brengt met de opbrengst haar debuut cd uit. Grote waardering krijgt Sabrina met het binnenhalen van de Edison Pop Award en de Edison Jazzism Publieksprijs.

Sabrina Starke Sabrina Starke Sabrina Starke

Uit handen van niemand minder dan Jurgen Raymann mag Sabrina het eerste exemplaar van haar cd ‘Bags and Suitcases’ in ontvangst nemen. Raymann prijst haar door haar welgemeend ‘a Princess of Soul’ te noemen. Jurgen maakt nog even de opmerking dat haar carrière weliswaar na het optreden bij ‘de wereld draait door’ een boost heeft gekregen, maar dat ze toch als eerste bij ‘Raymann is laat’ op de buis verscheen.

Sabrina maakt deel uit van het Blue Note Records Label. Haar nieuwe album heeft ze samen met producer Pete Wallace in Miami opgenomen. Pete werkte onder meer samen met Pink en Michael Bolton. Met ‘Bags and Suitcases’ slaat ze een andere weg in. Veelal wordt de gitaar door haar in de aanslag genomen, wat zeker een mooi beeld vormt. Sabrina is gehuld in een look die er rustig, netjes en verzorgd uitziet. Op die manier verloopt de presentatie ook.

De nummers die ze met haar band speelt, zoals ‘Different People’, geven een ‘easy listening’ gevoel mee. Liedjes die je luistert bij een lekker glas wijn, onderuitgezakt op de bank. Andere volkse nummers nemen je mee naar oude tijden, waarbij je je waant in een omgeving met cowboys. Gelukkig zijn er ook momenten waarbij de soul van Sabrina te horen is. Haar vorige cd ‘Yellow Brick Road’ heeft het erg goed gedaan in de album charts. Of ‘Bags and Suitcases’ ook zo goed zal gaan doen valt te betwisten. De cd’s zijn zeker niet met elkaar te vergelijken, omdat Sabrina andere genres uitvoert op ‘Bags and Suitcases’. Persoonlijk hecht ik meer waarde aan de heerlijke soul sound wat ik op dit album een beetje mis.


Gebruikte Tags:

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.