Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, WERELDMUZIEK

24 Oktober 2010

Ntjam Rosie imponeert met tweede album ‘Elle’

Ntjam Rosie Albumrecensie ‘Elle’ van Ntjam Rosie
(releasedatum 8 oktober 2010).
Door Serge Julien

Rotterdam is een bruisend centrum van gevestigde en opkomende muzikanten. In deze kring van artistiekelingen timmert een fascinerende van oorsprong Kameroense dame al een aantal jaren hard aan de weg: Ntjam Rosie. De 27-jarige singer/songwriter bracht in 2008 haar debuut uit onder de titel ‘Atouba’. Een avontuurlijk album waarop de zangeres World, Jazz en Soul combineerde met Westerse en Afrikaanse ritmes. Het album kreeg een hoop positieve reacties maar bereikte door de experimentele benadering niet het grote publiek. Het tweede album ‘Elle’ zou daar weleens verandering in kunnen brengen want met de elf nummers die ze hierop presenteert ligt de kern in ‘Nu Jazz’ met een flinke laag soul. Het experimentele element is naar de achtergrond verschoven wat het album tot een aangename en toegankelijke luisterervaring maakt.

‘Morning Glow’ opent het album voorzichtig met warme Fender Rhodes klanken en groeit als een mooie bloem naarmate het nummer vordert. Het is frappant hoe de muziek de titel zo goed illustreert. Mocht je met een pestbui wakker worden, dan is de kans groot dat ‘Morning Glow’ het goed maakt waarna je je vanzelf laat meevoeren op het Braziliaans ritme. In het liefdevolle ‘In Need’ is overduidelijk de invloed te horen van Rosie’s voorbeeld Erykah Badu zonder dat het klinkt als een goedkope versie. ‘Space of You’ lijkt op een ontmoeting tussen Sade en Jamiroquai wat heerlijk en overtuigend uitpakt. Wonderschoon is ‘Again & Again’ dat mysterieus begint en vervolgens verandert in een prachtige jazzy ballad waarbij je jezelf op de bank waant met je geliefde, sippend aan een glas rode wijn. Het mysterieuze element in de song is nergens storend maar eerder fascinerend daar je snel wil meeneuriën met de geraffineerde melodielijn van de zangeres. In ‘Serre Sa Main’ en L’Amour’ zingt Rosie zich in feilloos Frans door de warme en positieve soulklanken heen terwijl het indrukwekkende ‘Elle part II’ flarden van Esperanza Spalding oproept.        

Alle teksten zijn van de hand van de zangeres zelf en reflecteren op poëtische wijze de levensreis die de zangeres aan het maken is waarbij de nadruk ligt op het thema ‘liefde’. Compositorisch wordt ze een aantal keren bijgestaan door haar vaste toetsenist Alexander van Popta. In de muzikale begeleiding staan verder sterke namen als gitarist Rory Ronde (Wouter Hamel en Giovanca), percussionist Roël Calister (Wicked Jazz Sounds Band en Izaline Calister) en drummer Nathan Allen (Amy Winehouse). Gastrollen zijn er voor het rap- en zangtalent Esperanzah en de Surinaamse dwarsfluitist Ronald Snijders. De productie was in handen van het Rotterdamse duo Nelson & Djosa met wie Ntjam Rosie ook samenwerkte op haar eerste album.    

‘Elle’ is een overtuigend album dat zowel tekstueel als muzikaal puur en eerlijk klinkt. Muziek gemaakt door echte muzikanten voor echte muziekliefhebbers. Ntjam Rosie is een getalenteerde singer/songwriter die haar verhalen imponerend presenteert met een eigen zanggeluid. De soulvolle muzikale omlijsting met geraffineerde lagen jazz maken het geheel zo appetijtelijk dat het album na een aantal luisterbeurten alleen maar mooier en sterker wordt. Daarmee is ‘Elle’ een opvallende release die de aandacht verdient van een groot publiek. Nederland is een prachtige muzikante rijker. Welkom Ntjam Rosie!

‘Elle’ is onder andere verkrijgbaar via Bol.com, Cosmox.nl en iTunes.


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.