Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

27 Februari 2011

We will rock you | première van Martin & Antje

Antje Monteiro in WWRY WWRY Martin van der Starre in WWRY
Door Ellen van Beek met foto's van Roy Beusker (klik voor vergroting)

De cast van “We will rock you” krijgt het, met behulp bijna 25 Queen hits, voor elkaar dat in het Beatrixtheater bijna niemand stil blijft zitten. Al na een kwartier zie ik om me heen mensen playbacken en meezingen (gelukkig nauwelijks hoorbaar) en bewegen handen, benen en hoofden mee op de maat van de muziek.

Naast me zit een meisje van nog geen 20 jaar, ze gaat volledig op in het verhaal en vooral in alle Queen hits. Als ik dan bedenk dat het bijna 40 jaar geleden is dat Queen is opgericht en Freddie Mercury al bijna 20 jaar niet meer bij ons is, groeit mijn respect voor Queen. Maar ook respect voor de musical zelf. Want wat een verademing is het dat de nummers niet naar het Nederlands zijn vertaald en de musical geen biografie is van het leven van Freddy Mercury maar een nieuw verhaal.  

Het is een fictief verhaal. Het is het jaar 2310, de planeet E.bay wordt digitaal geregeerd en erkent geen individualiteit. Muziek word digitaal gecomponeerd, er rust een ban op het zelf maken van muziek. Mede dankzij dit verbod en de totale afwezigheid van muziekinstrumenten neemt het verlangen ernaar toe. De rebellengroep “Bohemians” droomt over een tijdperk waarin ieder zijn eigen muziek mag maken. Ze hebben delen van de historie gevonden in geheime geschriften en leven zoveel mogelijk volgens deze geschriften. Ze zoeken naar het antwoord op de vragen uit deze geschriften zoals “waarheen leidt de weg” en “tuintje in mijn hart”. Ze nemen zelfs de naam aan uit de geschriften en zo blijkt het mogelijk dat Gordon en Britney Spears zich ontwikkelen tot echte rocksterren.

WWRY

In een heel mooi decor met vele effecten zet de cast de rollen geloofwaardig neer en maken de vocale kwaliteiten indruk. Tot de cast behoort nu ook Martin van Der Starre, 24 februari was voor hem een legendarisch dag, eindelijk kon hij zijn rol uitvoeren. Vijf maanden daarvoor raakte hij geblesseerd net voor de auditie, inmiddels is hij gerevalideerd en spat de energie van hem af. Naast hem beleefde Antje Monteiro haar premiere, zij maakte samen met de volledige cast en band indruk.

We will rock you heeft wereldwijd meer dan 10 miljoen bezoekers gehad, in haar eerste week na de premiere in het Beatrix theater zijn 24.000 tickets verkocht. Want je hoeft geen Queen fan te zijn om van deze musical te genieten, toch zou het me niet verbazen als de Queen fanclub die wereldwijd nog 6000 fans heeft er na een avond “We will rock you” weer wat leden bijkrijgt.

We will rock you


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.