Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ, POP-ROCK

17 Juni 2011

Spectaculaire opening The Hague Jazz met Grace Jones

Grace Jones Grace Jones Grace Jones
Tekst en beeld door Berbera van den Hoek

En spectaculair kan je opkomst van diva Grace Jones gerust noemen. 'Nightclubbing' wordt ingezet en ze verschijnt in een kooi hoog in de zaal die langzaam op het podium neerdaalt. Gekleed in een strak zwart pakje, leren colbert, zwarte netpanty, torenhoge hakken en een gevederd hoofddeksel opent ze op woensdagavond The Hague Jazz Festival.

Ze is de 60 inmiddels gepasseerd maar dat doet niets af aan haar performance en zang. Dat klopt nog steeds. Na elk nummer is het even donker op het podium en komt ze weer in een andere outfit terug. Nieuw werk heeft ze al enkele jaren niet gemaakt maar met haar oude en bekende nummers zoals 'Strange', Pull up to the Bumber' en 'Love is the Drug' vermaakt ze het publiek dat al vanaf het eerste nummer de stoelen links laat liggen en voor het podium staat te dansen.

Grace Jones Grace Jones Grace Jones

Met 'La Vie en Rose' komt ze met een grote rode kraag het podium op en al paaldansend brengt ze publiek in Parijse nachtclubsferen. Tijdens een lange uitvoering van 'Slave to the Rythm' stelt ze band voor, ze zingt en laat 9 minuten lang een hula hoop rond haar middel draaien. Alles stoppen gaan eruit met Hurricane waarbij ze in een lange zwarte cape vecht met wind wat een prachtig visueel effect geeft. Helaas is dat ook het laatste nummer van de avond en het publiek gaat tevreden naar huis.

Voor degenen die Grace Jones willen zien is er nog een kans op The Hague Jazz Festival. Ze sluit vrijdag namelijk de eerste officiële festivaldag af in Chez Ella.

Als dit concert een graadmeter is voor The Hague Jazz wat vrijdag losbarst kan dat niet meer stuk. De organisatie heeft de laatste weken een aantal uitdagingen op haar pad gekregen. Eerst was daar de verhuizing van het hoofdpodium van het veld naar buiten het stadion om het gras te sparen voor de voorrondes van de Europa League wedstrijden van ADO. Daarna werd het oorspronkelijke openingsconcert van Duran Duran verplaatst door stemproblemen van Simon Le Bon.

Zo te zien heeft de organisatie dit alles doorstaan en The Hague Jazz gaat dit weekend knallen in het ADO Kyocera stadion.


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.