Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: Lowlands, ALGEMEEN

2 September 2011

Lowlands wordt steeds duurzamer

Llowlab Oxfam Novib Llowlab
Tekst en beeld Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

Lowlands zit er weer op en naast al de optredens die varieerden van punkbands zoals The Offspring tot het Nationale Ballet was er veel ruimte voor duurzaamheid en bewustwording. Dat werd o.a. duidelijk in het Llowlab, een drijvend laboratorium in Lake Lowlands waar je kennis kan maken met de laatste ontwikkelingen in wetenschap, techniek en duurzaamheid. Een draaibare dubbelwandige tent die gevuld met regenwater zorgt voor verkoeling die dit keer eens niet afkomstig is uit een energieslurpende airconditioner. Aan regen hebben we de laatste tijd geen gebrek aan en dat het verfrissend is blijkt wel uit de vele festivalgangers die af en toe verkoeling komt zoeken. Bij de bar kan je een glaasje duurzame Lowlands limonade krijgen. In de Future Food Garden kan je bepalen hoeveel wereldbollen er nodig zijn voor je eetpatroon en hoe je dat kan aanpassen.

Er wordt heel veel oppervlaktewater vervuild bij het behandelen en verven van textiel. Je kan hier ook je onderbroek inleveren en ruilen voor een duurzaam gemaakt exemplaar. Van deze service werd enthousiast gebruik gemaakt en veel festivalgangers schromen zich niet voor een omkleedsessie in het paviljoen.

Llowlab DETOX Challenge Greenpeace Oxfam Novib koekjes workshop

Met Duplo kan je een duurzame brug te bouwen. Hier moet je door slim in te kopen en afwegingen maken tussen kosten en duurzaamheid beslissingen nemen. Tegelijkertijd ga je terug naar je kindertijd met de legoblokjes.

Oxfam Novib is deze zomer op veel festivals gezien met de 'We Eat Africa' actie. Met de boodschap ik pik het niet' zijn er veel medewerkers te vinden op het Lowlands terrein die veel mensen op de foto gezet hebben. Op deze manier vragen ze aandacht voor het landjepik in ontwikkelingslanden. De afgelopen jaren is al 50 miljoen hectare landbouwgrond opgekocht of geleased door grote internationals en overheden. Op dat land wordt voedsel verbouwd voorhet westen. Hierdoor kan de lokale bevolking niet langer haar eigen voedsel verbouwen met armoede en honger tot gevolg.

Op het grote terras kan je relaxen bij de live DJ en ondertussen kan je lekker eten wat natuurlijk bereid is van duurzame producten. De drukte en de rijen geven aan dat je eerlijk ook lekker is. Erg leuk is dat je er ook elke uur een workshop koekjes bakken kon volgen. Die is elke sessie goed gevuld met festivalgangers die deeg aan het kneden zijn en koekjes aan het versieren.

Llowlab Onderbroeken omruilactie Oxfam Novib

Doe de DETOX Challenge bij Greenpeace! Ruil je eigen vervuilde kleding in voor een DETOX vintage outfit. Veel topmerken zoals Nike, Adidas, H&M laten hun kleding in China maken en de fabrieken dumpen de chemicaliën gewoon in het drinkwater. Ter plekke kan je je handtekening zetten en Adidas oproepen om te stoppen met de vervuiling.

Greenpeace zou Greenpeace niet zijn als daar geen ludiek spel omheen bedacht is. Je moet uit veel kleine pijpjes, bochten en verbindingsstukken een schone leiding bouwen. Dit is om te voorkomen dat er giftig afvalwater wordt geloosd. Als het goed is komt er schoon water uit als je gaat pompen. Zo niet dan gaat het luchtalarm af en tref je het zelfde lot als de miljoenen Chinezen die naast gifdumpende fabrieken wonen.

Duurzaamheid staat hoog op de agenda van Lowlands. Achter de schermen verplaatst iedereen zich per fiets. Het meeste afval wordt gerecycled, er rijden de hele dag gratis pendelbussen van en naar de stations en er wordt veel gedaan aan energiebesparing. Op het festival zelf wordt gewerkt aan bewustwording van de bezoeker. In hoeverre dat resultaat oplevert was nog niet helemaal te merken aan de enorme hoeveelheid afval die op het terrein wordt gegooid i.p.v. in de vele afval containers.


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.