Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ACTIE

24 Januari 2012

Briljante opening Vrienden van Amstel LIVE! 2012

Barry Hay Huub van der Lubben en Carice van Houten Jack Poels en Guus Meeuwis
Tekst: Judith Verkerk-Widmer
Beeld: Berbera van den Hoek

Soms verwacht je op basis van eerdere ervaringen ‘gewoon een leuke avond’ te beleven. Om vervolgens te worden weggeblazen door een spectaculaire opening die direct de toon zet voor de rest van de avond. En dat is precies wat ons overkwam tijdens de 14e editie van De Vrienden van Amstel LIVE! 2012.

Vooraf zit de stemming er al goed in met een DJ die Gouwe Ouwes en hits van eigen bodem de zaal in knalt. Ook het manusje van Amstel, waarbij bezoekers door middel van een spotlight een unieke concertbeleving kunnen winnen, wordt goed ontvangen. Daarna kondigen de mannen van RTL Boulevard het aan: een unieke, nog nooit in Nederland vertoonde techniek. Timor Steffens, bekend van So You Think You Can Dance, zal De Vrienden van Amstel LIVE! openen met een revolutionaire show met videomapping en lichtpakken. Het decor verandert in een interactief scherm en Timor geeft een spectaculaire show die het bevattingsvermogen bijna te boven gaat. In één woord briljant! En daarmee toont De Vrienden van Amstel LIVE! direct zijn kracht: ze blijven vernieuwen en weten hun 90.000, vaak trouwe bezoekers ook dit jaar weer te verrassen.

Trijntje Oosterhuis en Jeroen van Koningsbrugge Guus Meeuwis Xander de Buisonje en Jan Smit

De overgang is snel gelegd doordat er elementen van ‘Radar Love’ in de show zijn verwerkt en Barry Hay het overneemt. Dat spreekt het publiek meer dan aan. De explosieve rocker weet zijn energie over te brengen en het contrast met het optreden van Jurk! erna is dan ook groot. Als Xander de Buisonjé ‘De grootste kroeg van Nederland’ daarna officieel opent kunnen de vaste elementen van start gaan. Trijntje Oosterhuis, Waylon, Jurk!, Rowwen Hèze en The Opposites brengen een spetterend eerbetoon aan Doe Maar. Zij vertolken de nummers ‘Smoorverliefd’, ‘1 nacht alleen’ en ‘Belle Helene’ op een unieke en eigentijdse manier.

Het publiek reageert enthousiast als Xander de Buisonjé ludiek Jan Smit’s ‘Als de morgen is gekomen’ inzet. Dit blijken de meezingers te zijn waarvoor een groot deel van het publiek is gekomen. Als Jan Smit zich vervolgens aansluit bij Xander, gaat iedereen volledig uit zijn dak. Ook zijn andere nummers worden hartstochtelijk meegezongen.

Hierna volgen de prima optredens van Waylon en Racoon, al dan niet in duet. Ze brengen hun grootste hits met veel enthousiasme en overtuiging. Xander de Buisonjé begeleidt Trijntje Oosterhuis en Jeroen van Koningsbrugge op de vleugel tijdens ‘Wereld zonder jou’. Het gastoptreden van Glennis Grace is bijzonder. Tijdens haar duet met Xander gaat ze tot het uiterste wat betreft haar zangkwaliteiten. Ze weet met haar versie van ‘Afscheid’ heel Ahoy in extase te brengen.

De Dijk Jurk Timor Steffens

Een van de vaste onderdelen is natuurlijk 'De Helden van Amstel' en Guus Meeuwis is duidelijk in zijn element om zijn held Elvis, zoals hij zelf zegt, nu eens buiten de badkamer te mogen vertolken. Van Velzen volgt hem op en laat het publiek met zijn bekende nummers meezingen en –springen. Aangezien de gemiddelde Vrienden van Amstel LIVE! bezoeker 30+ is, is het optreden van De Dijk een schot in de roos. Het publiek kent alle klassiekers en weet het gastoptreden van Carice van Houten te waarderen. Haar duet met Huub van der Lubbe tijdens ‘Mag het licht uit’ is, ondanks het grote publiek, haast intiem te noemen.

Verrassend is de switch wanneer Barry Hay ‘When the lady smiles’ inzet. Zijn energie en charisma zijn direct weer voelbaar in de hele zaal. Ook Kane weet met hun dynamische opening een totaal andere sfeer te creëren. De gezellige kroeg is veranderd in een rocktempel met een uitzinnig publiek.

Traditiegetrouw wordt de avond feestend afgesloten. Aan Guus Meeuwis en Rowwen Hèze de eer om een toch wel beladen feestbattle te starten: Brabant vs. Limburg. Het werkt. Waar sommige bezoekers kritiek hadden dat er dit jaar minder sfeer hing, gaat heel Ahoy de laatste 20 minuten uit zijn dak. En daarmee laten De Vrienden van Amstel LIVE! iedereen weer met een goed en positief gevoel naar huis toe gaan. Op naar de volgende editie: het 15 jarige jubileum van De Vrienden van Amstel Live!


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.