Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, JAZZ

27 Februari 2012

Grote klasse thuiswedstrijd Ntjam Rosie

Ntjam Rosie Ntjam Rosie Ntjam Rosie
Tekst: Serge Julien
Beeld: Eric van Nieuwland
Gezien: Ntjam Rosie & Band in LantarenVenster, Rotterdam op 23 februari 2012.

De Rotterdamse nu soul diva Ntjam Rosie is een van de meest interessante verschijningen in de Nederlandse muziekscene van de afgelopen twee jaar. Met haar tweede album ‘Elle’ oogste de singer/songwriter overwegend positieve kritieken bij pers en publiek. Aangename soul en jazz met een knipoog naar Erykah Badu en Sade, en haar Kameroense roots bezorgde de zangeres een Edison nominatie en prestigieuze optredens tijdens North Sea Jazz en The Hague Jazz. Ook zette ze haar eerste stappen naar het buitenland met concerten in Engeland, Zwitserland en Thailand.

Bezielend
In de herfst van 2011 startte Rosie een Nederlandse clubtour ter promotie van ‘Elle’ die op 23 februari Lantaren Venster in haar woonstad Rotterdam aandeed. Daar speelde ze een bezielende twee uur durende thuiswedstrijd. Met volle overgave zong de charismatische zangeres ieder liedje naar een nieuw hoogtepunt. Ze werd daarin begeleid door een monsterlijk goede band waarin vibrafonist en percussionist Tjaco Oostdijk de songs extra cachet meegaf. Het tandem Bas Kloosterman en Tuur Moens hield de muziek ritmisch strak in het geheel. Laatstgenoemde stimuleerde de adrenaline van menig bezoeker met fenomenaal drumwerk. De veelgevraagde toetsenist Alexander van Popta bleek in zieke conditie, maar leverde een sterke prestatie. Zangeres Manouchka Dongen en zanger Miguel O’ Red maakten de muzikale omlijsting compleet met hun soulvolle achtergrondvocalen.

Speciale gast was singer/songwriter Esperanzah Denswil die eerder op de avond met gitarist Nick Croes een indrukwekkend voorprogramma deed. Met haar diepe donkere stem verzorgde ze een levendige rap in het prachtige ‘L’Amour’. Een prachtig contrast met het wat fijnere stemgeluid van Rosie.

Ntjam Rosie Ntjam Rosie Ntjam Rosie

Braziliaanse invloeden
De slordige 200 aanwezigen kregen ieder nummer van ‘Elle’ voorgeschoteld, waaronder puike uitvoeringen van de singles ‘In Need’ en ‘Space Of You’, en de Franstalige liedjes ‘Serre Sa Main’ en ‘L’Amour’. Rosie selecteerde in de tweede helft van de show tevens een aantal nummers van haar meer experimentele debuut ‘Atouba’ dat ze in 2008 uitbracht. De songs werden met aangepaste arrangementen opnieuw leven ingeblazen en klonken daarmee levendiger en toegankelijker. Hoogtepunten hiervan waren ‘Ici La’ en ‘Kutte Fas’ met Braziliaanse invloeden, maar ook het persoonlijke ‘Bia Yon’ dat Rosie schreef voor haar overleden oma. Tussen haar eigen werk verzorgde Rosie niet onverdienstelijke covers van Bill Withers’ ‘Lovely Day’ en The Korgis’ ‘Everybody’s Got To Learn Sometime’.

Internationale podia
Ntjam Rosie toonde zich in Lantaren Venster een volwassen artieste met krachtig repertoire. ‘Elle’ is op cd al een droomplaat, live komt de muziek alleen nog maar meer tot z’n recht met haar briljante groep en prachtige verschijning van de zangeres zelf. Ntjam Rosie is inmiddels op zo’n hoog niveau beland, dat ze met gemak de internationale podia onveilig kan maken. Ik twijfel niet aan de slagingskans. Grote klasse!


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.