Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN

27 Maart 2012

Op de filmset bij Mees Kees: ‘Het is heel anders regisseren’

  
Tekst en beeld: Ronald Rijntjes

De opnames van de nieuwe Nederlandse jeugdfilm Mees Kees, naar de gelijknamige boekenreeks van schrijfster Mirjam Oldenhave, zijn in volle gang. Deze film is gebaseerd op verschillende verhalen uit de eerste drie delen: Een pittig klasjeOp de kast en De rekenrap. Wij waren aanwezig om een kijkje te nemen achter de schermen van Mees Kees.

De set is gesitueerd op een basisschool in Koog aan de Zaan. Hier worden op één dag drie scènes opgenomen op het schoolplein en in de klas. Veel licht staat gereed en de figuranten zijn er klaar voor. De regisseur neemt nog even snel wat kleine dingen door met de cameraman en de visagiste zorgt dat iedereen er goed uitziet. Vervolgens is het ‘stilte op de set en actie!’

  
Geliefd
De boeken van Mees Kees zijn erg geliefd bij jeugdige lezers. Er zijn inmiddels al meer dan 140.000 exemplaren van verkocht. De rol van Mees Kees wordt gespeeld door Willem Voogd. Hij werd bekend als Oliver in de musical Oliver!, maar was ook te zien in films als Magonia, De Afrekening en Timboektoe en de populaire jeugdserie SpangaS.

In de bijrollen zien we Sanne Wallis de Vries (directrice Dreus), Peter Heerschop (inspecteur), Cas Jansen (Joris), Vivienne van den Assem (juf), Mara van Vlijmen (moeder Tobias) en Hannah Hoekstra (Marie-Louise). Felix (Tobias) en Brent (Sep) spelen de kinderhoofdrollen.

  
Regie
Het scenario voor de film is geschreven door Tijs van Marle (Van God Los) en de regie is in handen van Barbara Bredero (Verborgen gebreken). ‘Het is een hele andere manier van regisseren als je met kinderen te maken hebt. Je moet hierbij veel meer de tijd nemen om een scène door te nemen, maar dat maakt het ook weer leuk en uitdagend’, aldus Bredero.

Invalmeester Kees en zijn klas zijn vanaf oktober 2012 te zien in de Nederlandse bioscopen. Meer informatie is te vinden op de website van Mees Kees.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.