Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK, PODIUM FOTO

8 April 2012

The Passion 2012 in een Rotterdams decor

 
Tekst en beeld: Ronald Rijntjes

Op donderdag 5 april vond voor de tweede keer The Passion plaats. Ditmaal was het paasspektakel georganiseerd in Rotterdam, op het Willemsplein. Diverse artiesten deden mee aan dit project dat tot stand is gekomen door de Evangelische Omroep en de RKK.

Pasen
Pasen staat in het teken van de dood en opstanding van Jezus. Dit eeuwenoude verhaal wordt al generaties lang doorgegeven, want het is belangrijk om de betekenis van Pasen aan de mensen te vertellen, aldus de organisatoren van The Passion. Dit moderne spektakel vertelt de kruistocht van Jezus, tot aan zijn dood.

Het verhaal wordt net als vorig jaar, toen het in Gouda voor de eerste keer plaatsvond, door een verteller gebracht en door middel van verschillende popnummers op moderne wijze opgevoerd. Tussendoor zien we de processie, waarbij het kruis vanaf de Koopgoot tot het Willemsplein door meer dan duizend mensen wordt begeleid.

  
De rollen
Philip Freriks vertelt dit jaar het verhaal en de rollen worden gespeeld door diverse artiesten. Zo speelt Danny de Munk  de rol van Jezus, Berget Lewis die van Maria, Charly Luske is Judas, Frans Bauer is Petrus en Henk Poort zien we als Petrus. Antoinette Hertsenberg is de verslaggever en interviewt verschillende mensen die met de processie meelopen.

Het verhaal werd omlijst door verschillende bekende popnummers, zoals ‘Mens’ (Blof), ‘Leun op mij’ (Ruth Jacott) en ‘Bloed, zweet en tranen’ (André Hazes). Dit alles onder begeleiding van Cor Bakker met zijn band. Net als vorig jaar waren een aantal nummers vooraf opgenomen en via een projectscherm te zien.

   
Lichtshow
Opvallend waren Danny de Munk en Charly Luske die de nummers met veel kracht en overtuiging brachten. Dit was met name tijdens hun duet ‘Wat is mijn hart’ van Marco Borsato. De andere artiesten deden zeker niet voor hen onder in kwaliteit, maar vielen minder op.

Jammer was dat niet alle nummers even goed gekozen waren, wat bij het publiek soms tot gelach leidde. Daarnaast was de locatie minder sfeervol en werd er meer gebruik gemaakt van vooraf opgenomen beelden. De lichtshow vanaf het topje van de Erasmusbrug zorgde echter wel voor een spectaculaire afsluiting.

  


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.