Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK

31 Mei 2012

Franz von Chossy Quintet brengt filmisch jazzalbum


Tekst: Ronald Rijntjes

Pianist Franz von Chossy laat met zijn nieuwe album When The World Comes Home een mix van jazz en klassiek horen die zo in een film gebruikt zou kunnen worden. Zodra je het album opzet kan je wegdromen en genieten van pure muziek, met veel dynamiek en spanning. Alle muzikanten leveren hun bijdrage en zorgen voor een product van hoogwaardige kwaliteit.

Filmcomponist
Von Chossy is van origine filmcomponist. Op zijn nieuwe album When The World Comes Home laat hij horen dat hij niet alleen prachtige composities maakt, maar ook een echte jazzpianist is. Violist Jeffrey Bruinsma, cellist Jörg Brinkmann, klarinettist en elektronicaspecialist Alex Simu, drummer/percussionist Yonga Sun en Von Chossy zelf ontmoeten elkaar in een droomwereld, waarbij je een film in je gedachten kan maken.

De kracht van de nummers ligt niet alleen in de strakke ritmes en melodieën, maar ook in de opbouw van het stuk. Het begint met bijvoorbeeld alleen piano en viool, waarna de klarinet, cello en drums worden toegevoegd. Zo ontstaat een spanningsboog vol met verschillende muzieklijnen en ritmewisselingen. Bij de pianosolo’s spelen op de achtergrond zacht de drums en cello mee. Dit geldt ook voor de andere solo’s, waarbij de piano subtiele akkoorden weet te vermengen met de solist.

Eigentijds en mysterieus
Het is een album dat bij de stijl van Von Chossy past, eigentijds en mysterieus. Met daarnaast een jazzsausje dat je als luisteraar telkens weer verrast en op je stoel laat swingen. Naast de heftige en vlotte nummers, zoals ‘Perpetual Lights’ en ‘Steps of the Sun’, klinken er ook subtiele en gevoelige ballads als ‘Human Dark With Sugar’. Dit laatste is een dramatisch stuk met veel lage tonen en mooie triolen. Hierin is hoofdzakelijk de melodie de leidraad van het nummer, dat door een duidelijke spanningsopbouw tot een climax komt.

Het is te horen dat de muzikanten allemaal met veel plezier en energie samenspelen. Ze beheersen hun instrument uitstekend en halen er alles uit wat erin zit. Of het nu gaat om het spelen van een solo of begeleiding, het loopt als een trein en brengt je van de ene muzikale wereld in de andere. Het subtiele drumwerk, de mooie vioolklanken in samenzang met klarinet en onderbouwd door cello zorgen ervoor dat Von Chossy alles uit zijn arrangementen kan halen wat hij voor ogen heeft.

Pareltje
When The World Comes Home is een pareltje in het repertoire van pianist Franz von Chossy. Hij bewijst met dit album dat hij thuis is in zowel jazz als in filmmuziek. When The World Comes Home is verkrijgbaar in een cd-winkel bij u in de buurt. Mocht u nieuwsgierig zijn naar een live optreden, kijk dan op de website van Franz von Chossy.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.