Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ, PODIUM FOTO, POP-ROCK

18 Juni 2012

Boekpresentatie en optredens ‘Roffa Soul Sisters'

Ntjam Rosie Roff Soul Sisters Sabrina Starke

Op vrijdagavond 29 juni presenteren Serge Julien en Eric van Nieuwland hun boek ‘Roffa Soul Sisters’ in BIRD, Rotterdam. Het werk bevat interviews en foto’s met tien bijzondere zangeressen uit de Rotterdamse muziekscene, onder wie Sabrina Starke, Shirma Rouse, Kim Hoorweg en Ntjam Rosie. Om de avond muzikaal te laten spetteren treedt een groot aantal van de zangtalenten uit het boek ook op.

Rotterdam is niet alleen de havenstad en het Manhattan van Nederland, het is ook een multicultureel broeinest van getalenteerde muzikanten. De muziekscene kenmerkt zich door veel soul en jazz. Opvallend daarin is het grote aandeel zangeressen.

Redacteur en journalist Serge Julien interviewde tien representatieve zangeressen uit de Rotterdamse muziekscene. Hij laat deze talenten aan het woord over onder andere hun roots, drijfveren, educatie en inspratiebronnen. De term ’soul’ in de titel gaat verder dan alleen de muziekstroming: de zangeressen in dit boek flirten ook stevig met pop, jazz en hip hop. Het gaat dan ook om die muzikale zielsverbondenheid tussen deze stoere zangeressen, en daarom staat ‘soul’ in een bredere context. Topfotograaf Eric van Nieuwland verrijkte het boek met prachtige portretten en live foto’s.

Om de boekpresentatie een feestelijk tintje te geven, treedt een groot aantal van de zangeressen uit het boek ook op tijdens deze avond. Bevestigde namen zijn ondermeer Ntjam Rosie, Sherry Dyanne, Esperanzah Denswil en Pam Feather. Dat betekent een hoop muzikaal vuurwerk. De avond wordt gehost door niemand minder dan Tasha’s World.

De presentatie en optredens vinden plaats in BIRD, de succesvolle nieuwe jazzclub in Rotterdam. Een intieme locatie in het hart van de havenstad waar muziekliefhebbers elkaar ontmoeten en luisteren naar nieuw en gevestigd talent op het terrein van jazz, soul en funk uit binnen- en buitenland.

De avond wordt mogelijk gemaakt door Music Matters en North Sea Round Town. Music Matters vergroot de maatschappelijke participatie van kinderen en jongeren door middel van muziek. Met diverse projecten en methoden bevordert zijn die aansluiting. North Sea Round Town is het twee weken durende opwarmfestival dat plaatsvindt voor het weekend van North Sea Jazz.

Vision4Talent (V4T) organiseert het concert rondom de boekpresentatie. V4T voert het management van de Rotterdamse acts Ntjam Rosie en Ming’s Pretty Heroes, en is daarnaast ook de initiator van het succesvolle evenement ‘Holland Got Soul’.

Praktische informatie
Boekpresentatie en optreden ‘Roffa Soul Sisters’
Datum: vrijdag 29 juni 2012
Locatie: BIRD
Adres: Raampoortstraat 26, Rotterdam
Aanvang: 21.00 uur
Toegang: tien euro


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.