Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: PODIUM FOTO, MUZIEK

9 September 2012

Gezongen ode aan Amsterdam door duizend stemmen in Carré

 
Tekst en beeld: Ronald Rijntjes

Op zaterdag 8 september was het eindelijk zover: het zangproject dat speciaal is opgezet voor het 125-jarig jubileum van Carré. Duizend Amsterdamse stemmen galmden door de gangen en klonken in de zaal van het koninklijk theater. Onder leiding van Merlijn Twaalfhoven, initiatiefnemer en componist van dit project, lieten vele zangers en zangeressen hun kwaliteiten horen.

De verschillende koren die de vijfentwintig solisten begeleidden zorgden voor een dynamisch werk dat een verhaal over Amsterdam vertelde. Elke solist kreeg de ruimte om zijn of haar stem te laten klinken, waarbij de stijl varieerde van klassiek en opera tot pop.

   
De zaal was onderdeel van dit muzikale stuk. Op verschillende plekken op de balkons, het podium en in de piste stonden koren. Het stuk, dat uit één geheel bestond, was een ware muzikale beleving. Er werden verschillende klanken en melodieën - van hard tot zacht - met elkaar vervlochten. Soms hoorde je alleen de solist en op andere momenten alleen de koren. Het stuk bleef door de diversiteit boeien en zorgde voor verrassingen als er weer een koor de zaal binnenliep richting het podium.

Duizend stemmen in Carré is een succes te noemen door dit complexe project, want zorg er maar eens voor dat duizend stemmen samen als één geheel klinken. Dit is overigens niet het enige speciale project, er zijn namelijk nog veel meer bijzondere voorstellingen te zien in Carré tijdens het 125-jarig jubileumjaar. Het complete programma is te vinden op de website van Carré.

  


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.