Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK

23 Oktober 2012

Anna Aaron maakt duistere en frisse pop-rockliedjes op Dogs in Spirit


Tekst: Ronald Rijntjes

De zesentwintigjarige Zwitserse singer-songwriter en pianiste Anna Aaron laat op haar tweede album Dogs in Spirit donkere ballads met een mix van frisse pop- en rockinvloeden horen.

In mythe en legendes hebben honden vaak geweldige krachten, zoals vuurspuwen en de zielen van de doden begeleiden. Voor Anna staan ze meer symbool voor zwakte. Tijdens het schrijven van dit album kwam Anna erachter hoe klein en wanhopig de ziel van de mens eigenlijk is. Dit resulteerde in teksten die over verschillende vormen van psychisch geweld gaan en de angst die de mens heeft om de wereld onder ogen te zien.

Duister
Op dit album staan verschillende nummers, de één wat duister, de ander weer vrolijk. De muziek laat je meedeinen op het stevige ritme en de prettige stem van Anna. Haar pianospel is begeleidend en geeft de nummers extra kracht door de prettige ligging van de akkoorden.

De liedjes hebben allemaal een eigen karakter en verhaal te vertellen, veelal over gedachtes en het kwaad. Wat de nummers gemeen hebben met elkaar is dat ze dynamisch zijn en vol van geluid. Je hoort dat deze jonge dame weet wat ze doet en de luisteraar boeiende muziek weet voor te schotelen.

Spanning
Het album wordt geopend door het krachtige nummer ‘Elijah’s Chant’, dat zeer duister en met spanning opgebouwd wordt. Met name de stemmen van zowel Anna als die van de achtergrond begeleiding spelen een grote rol. Voeg hierbij een snerpende gitaar aan toe en je wil meteen meer horen, het pakt je. Na al het muzikale geweld en de spanningsboog uit het eerste nummer volgt ‘Sea Monsters’. Dit liedje is fris en klinkt vrij vrolijk, ondanks dat er een duivel schuilt in de persoon.

Halverwege het album klinkt het nummer ‘The Passion’, dat enkel uit zang bestaat. Verschillende hoge en lage stemmen zijn te horen. Ondanks dat het maar iets meer dan één minuut duurt, is het een kort en krachtig nummer. Daarna gaat Anna weer gestaag door met het spelen van diverse doordringende songs. Anna Aaron heeft met Dogs in Spirit een eigentijdse plaat afgeleverd met een divers bandgeluid en verrassende nummers. Op woensdag 24 oktober 2012 is Anna te bewonderen in Paradiso Amsterdam, mis het niet!


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.