Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

8 November 2012

Geslaagd verjaardagsfeest Kunsthal

Charlie Dee Eric Vloeimans Gatecrash Eric Vloeimans

Na alle commotie en persaandacht rondom de diefstal van een verzameling schilderijen liet de Kunsthal zich het afgelopen weekend van een heel andere kant zien.

Dit Rotterdams museum bestond op 1 november precies 20 jaar en om dit te vieren was er een cultureel weekend samengesteld. Hierin kwamen poëzie, theater, muziek, circus, film, dans en beeldende kunst samen.

Cultuurpodiumonline had er voor gekozen om dit weekend de zaterdagavond te verslaan. Mijn ogen en oren stonden wel naar muziek en gelukkig voor mij en voor de vele bezoekers werden de optredens gegeven in het auditorium. Een mooie zaal voor dit soort gelegenheden waarbij het publiek lekker onderuit kan zakken en liggen op de zitzakken van een welbekend merk. Het enige minpunt hiervan is dat er deze manier veel minder publiek aanwezig kan zijn omdat de zaal al gauw vol raakt.

Het eerste optreden was voor Wende Snijders, die zich tegenwoordig Wende noemt. Dat klinkt internationaal gezien ook wel beter en past ook bij de status die zij heeft bereikt.

 Wende Eric Vloeimans Wende

Bekende en minder bekende Nederlandse maar ook Franse songs werden ten gehore gebracht. Ook stonden er een aantal nieuwe liedjes van Wende op het programma. Wende, slechts begeleid door een gitarist trok alle registers open en liet blijken over een prachtige zuivere maar ook veelzijdige stem te beschikken.

Sommige nummers waren wat steviger, de gitaar werd ook even ten volle benut en ook hier bleek hoe goed Wende is. Ik was aangenaam verrast want ik kende Wende niet zo heel goed. Tijdens dit optreden ben ik zeker onder de indruk geraakt van haar en van haar repertoire. In de winter gaat ze naar Berlijn om te werken aan een nieuw album. Ik ga haar in ieder geval in de gaten houden.

Na een korte pauze was het podium voor Charlie Dee, een van oorsprong Rotterdamse zangeres die na een adempauze van ongeveer een jaar eindelijk weer eens te zien en te horen was. De samenstelling van haar band is enigszins gewijzigd. Er stond een 2e zangeres naast haar op het podium dat deze band meer mogelijkheden moet gaan geven. Dat bleek ook wel tijdens dit optreden. 

De singer songwriter muziek klinkt wat breder en strakker. De songs worden wat breder gedragen en geeft de muziek wat meer diepte. Toch zou ik persoonlijk wel eens een vette gitaarsolo willen horen, de muziek leent zich er uitstekend voor. Ook deze band gaat binnenkort weer de studio in, waarschijnlijk in het voorjaar en ook hier ben ik heel benieuwd wat dat gaat brengen.

Charlie Dee Charlie Dee Eric vloeimans

Het laatste optreden was gereserveerd voor Eric Vloeimans’ Gatecrash en aan het geroezemoes  om mij heen te merken stond er nu iets bijzonders op het menu. Eric Vloeimans een bekend trompettist die eerder op de avond ook 1 nummer mee speelde met Wende is een opvallende en imposante maar ook zeer vriendelijke verschijning. Maar niet alleen dat maakt hem zo bijzonder. Het is toch  vooral zijn spel op trompet die je als kijker/luisteraar al snel in vervoering brengt. Spelend met zijn effectenbak die voor hem stond opgesteld tovert hij de ene na andere bijzondere klank uit zijn instrument.

Het is een trein die je meeneemt naar de meest verrassende landschappen waarbij je elke minuut word je steeds weer verrast door een nieuw uitzicht.

De beleving van Eric en zijn bandleden is zo geweldig om te zien. Het is net alsof hun leven er vanaf hangt, zo gedreven en enthousiast spelen zij op het podium. Muzikaal gezien gebeurde er ook heel veel tijdens dit optreden. Niet alleen Eric Vloeimans speelt op een zeer hoog niveau maar ook zijn mede bandleden passen zich moeiteloos aan het niveau aan.

Dit was werkelijk een geweldige afsluiter van deze zaterdagavond en mijn conclusie is ook dat dit feestje op de zaterdagavond reuze geslaagd genoemd mag worden.


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.