Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

22 Januari 2013

Feest der herkenning bij Vrienden van Amstel Live

Marco Borsato Ilse de Lange en Direct Di-Rect
Tekst: Madelon Boersma
Beeld: Wim Barzilay

De Vrienden van Amstel Live bouwen de komende week weer een feestje in Ahoy Rotterdam. Een extra bijzondere editie, want het muziekfestijn bestaat 15 jaar. En met ruim 100.000 verkochte kaarten verspreid over acht avonden, telt het evenement meer bezoekers dan ooit.

Vrijdag was de opening en Cultuurpodiumonline is er een dag later op zaterdag bij.

Er komen een keur aan Nederlandse artiesten voorbij waarbij ook eindelijk Marco Borsato acte de préséance geeft. Al vele edities probeerde hij een van de Vrienden van Amstel Live te zijn, maar drukke agenda’s lieten dat niet toe. Dit jaar is het hem eindelijk gelukt om er bij te zijn. Andere vrienden zijn Nick & Simon, Bløf, Gers Pardoel, Ilse DeLange, Acda en de Munnik, De Dijk, VanVelzen, Rob de Nijs, Di-Rect en Sandra van Nieuwland. De presentatie is in handen van Xander de Buisonjé.

Voordat het muziekspektakel begint klinken de klanken van “Bloed Zweet en Tranen, en zien we eerst beelden met hoogtepunten voorbij komen vanaf de beginjaren, toen het muziekfestijn nog De Heeren van Amstel Live heette, tot aan nu. De emotie in de zaal is al goed voelbaar. En ja nu gaat het echt beginnen… de opening is voor Marco Borsato die samen met Pascal Jacobsen “Binnen” zingt in een prachtig gemaakt decor, we zien ook danseressen in de lucht een indrukwekkende acrobatiek act geven.

Blof Marco Borsato, Van Velzen, blof, Jeroen Koningsbrugge Slotoptreden Marco Borsato

Nick en Simon nemen de stok over en feestje gaat verder met Blof met “Hier ben ik Thuis”. Dan zien we Simon met Gers Pardoel en dan weer Rob de Nijs met Gers Pardoel “Banger Hart”  zingen. Het publiek gaat los op “Jan Klaassen was trompetter”, en we zien tranen bij “Malle Babbe” waarna Xander de Buisonjé Rob de Nijs net niet op de mond kust.

Nog een verrassende samenwerking is te zien met Ilse de Lange en Dinand van Kane allebei aan een andere kant op de “tweede” ring daar samen het gevoelige “Dreamer” vertolken, en zorgen voor een intieme sfeer, maar is er ook wat  verwarring in t publiek Dinand vraagt applaus, publiek reageert wat magertjes. Ze hebben gekozen voor een moeilijk duet maar wordt haarzuiver gezongen door beiden.

Geen moment om op adem te komen…een knal…daar staat Spike en daar is Di-rect, die we onder andere de Stones klassieker “I Can’t get no satisfaction” zien spelen.

Dan mag Sandra van Nieuwland zich laten gelden, stabiel gezongen, is dit haar definitieve doorbraak? Weer een hoogtepunt Roel van Velzen hijst zich samen met Jeroen van Koningsbrugge, Pascal met hoogtevrees en Marco Borsato in een zwevende piano, en zweven Ahoy door al zingend en plezier makend met elkaar en het publiek, en gelukkig de wave wordt ingezet en mag ook geslaagd noemen. Tijdens deze act komt ook “Andre Hazes” voorbij, we zien zijn afbeelding geprojecteerd op glas in lood. De heren zingen “Zij gelooft in mij” en tranen bij het publiek die voor het eerst op de avond massaal mee zingen.

Di-Rect Ilse de Lange Van Velzen

Op weer een “ander” podium zien we nu Blof  “het regent harder” met Marco Borsato zingen. Hebben we in Ahoy het  Guinness book record gehaald qua meezingers... Wat een warm bad gevoel, wat een feest en wat een gezelligheid.

Nu weer Nick en Simon samen met Thomas Acda, en he daar is Rowen Heze, die stonden toch niet op het programma, een complete brassband is mee gekomen, en nu gaat het dak er helemaal af... het rijkelijk vloeiend bier doet zijn werk het is nu 1 groot carnaval in de zaal, brandgevaarlijke slingers, met bier gooien het kan allemaal in de grootste kroeg van allemaal! Hij leve hoog!!.. Ja, Amstel is jarig!

Het slot is voor, hoe kan het ook anders, Marco Borsato, die zijn mega hits “ Ik leef niet meer voor jou” en “Vrij” zingt en we zien eindelijk weer een lach op het gezicht van deze ras artiest. Hij heeft er jaren naar uitgekeken en nooit kwam het ervan. Maar nu is hij erbij en hoe! Geroutineerd in alles, van zenuwen niks te merken. Hij kan dit gewoon.

Rest nog….rood... vuurwerk, beamers, acrobaten, overal kleur en hartjes confetti. Liefde zit in de lucht, Nog 1 blik op de artiesten en tot volgend jaar!


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.