Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ, POP-ROCK

3 Juni 2013

Bassiste Phaedra toont veelzijdigheid op tweede album

Pheadra Kwant

Door: Serge Julien
Dat pop en jazz gewoon samen kunnen gaan, is al lang geen hoge wetenschap meer. Wouter Hamel, Ntjam Rosie en Tim Wes zijn zomaar drie Nederlandse talenten die zonder moeite de brug bouwen tussen deze twee muziekstromingen. Wie ook al langer tussen deze twee werelden opereert, is de veelzijdige bassiste Phaedra. Still Listening is de titel van haar fraaie tweede album.

Phaedra Kwant is basgitariste, contrabassiste, zangeres en tekstschrijfster. Haar cv vermeldt dat ze de ‘eerste vrouwelijke Master of Music Basgitaar’ van Nederland is. Ze volgde lessen  en workshops bij bepaald niet de minste musici als Richard Bona, Jimmy Haslip en Victor Bailey. Phaedra heeft veel sporen liggen in het pop- en theatercircuit. Ze werkte samen met Liesbeth List, Krystl, 3J’s en Hans Vermeulen. Maar naast pop schakelt ze net zo makkelijk over naar jazz. Zo tourde ze in binnen- en buitenland met pianist Mike del Ferro en trompettist Saskia Laroo. Geen onaardige achtergrond dus.

Statement
Op Still Listening komen alle composities en teksten van Phaedra’s eigen hand, evenals de productie. “Pretty much of everything is what I wanna do, ” zingt ze met een fijn en soepel stemgeluid in de groovy uptempo opener Pretty Much. Dat statement zet de muzikante meteen luister bij als ze na het door vrolijke blazers aangezette nummer afwisselt met de serene, melancholische, en aangrijpende instrumental Milton’s Air. Op deze track met prachtige begeleiding van pianist Rembrandt Frerichs, zweef je weg bij het beluisteren van haar emotionele fretloze basspel.

Topmuzikanten
In haar band komen we naast Frerichs ook andere topmuzikanten tegen als drummer Arno van Nieuwenhuize, trompettist Ruud Breuls en saxofonist Rolf Delfos tegen. Maar ook meestergitarist Peter Tiehuis is van de partij. Samen met Frerichs geven zij van effecten doorspekte soli in het catchy Talking To Tokyo, waarin Phaedra zelf geen misselijk klinkende basloopjes laat horen. Boy Edgar-prijs winnaar Oene van Geel laat uitstekend vioolwerk horen in de opzwepende fusion funk van Action Hero.

Kwant zingt met haar rustgevende stem de dromerige en sfeervolle titeltrack die prima past tijdens een wandeling in de duinen, terwijl een licht Zuid-Amerikaans sfeertje doorademt in de ballad Evening Gift. De meer serieuze klanken maken plaats voor de jolige instrumentale ska jazz in Wet Dog. Een van de hoogtepunten is het gevoelige Father’s Day dat dezelfde hoge kwaliteit toont als Milton’s Air.

Prettige balans
Still Listening is een aangename luisterervaring. Er is een prettige balans tussen rustige en meer uptempo liedjes, soms instrumentaal en dan weer met zang. De composities van Phaedra zitten stuk voor stuk goed in elkaar. Er zijn de meer complexe jazz structuren die weer worden afgewisseld door heldere popmelodieën. De veelzijdigheid vloeit echter moeiteloos in elkaar over, waardoor het logisch en natuurlijk klinkt. Kwant heeft in dat opzicht een neus voor avontuurlijke en tegelijkertijd toegankelijke composities. En dat is knap. Daarnaast bezit Phaedra een prettige en sympathieke stem die iets vertrouwds oproept, alsof ze al jaren een goede vriendin is. Tel daarbij op haar indrukwekkende basspel  en je blijft luisteren naar dit album. Still listening dus!     

Still Listening is onder andere verkrijgbaar via iTunes, Bol.com en de betere cd-zaak.


Gebruikte Tags:

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.