Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ, LOCATIETHEATER, MUZIEK, OEROL

24 Juni 2013

Bebop in rokerige jazz sferen

Een Bebop verhaal Een Bebop verhaal Een Bebop verhaal
Door Mylène Schuit met foto's van Mieke Kreunen

Chet Baker, ik kende de goede man eigenlijk niet zo goed. Ik was 18 jaar toen ie uit het raam viel van zijn hotel in Amsterdam. De voorstelling van Orkater/de Nieuwskomers inspireerde me om hem te googlelen en meer over deze man te weten te komen.

Midden in het bos van Hoorn staat een glanzend rood podium met muziekinstrumenten en keyboards er op. Het ziet er allemaal funky uit. Lekker wel, een avondje jazz, beetje muziek en lekker chillen onder de bomen.

Uit het schemerdonker betreden de vier jonge acteurs van het collectief Lars Doberman het De Kom in Hoorn. Ze spelen scenes uit het leven van Chet Baker, een doodgewone simpele jongen die uit een klein plaatsje uit Oklahoma kwam en een wereldberoemde trompettist werd. De eerste belangrijke momentopnames uit het  leven van Chet Baker, worden in slow-motion uitgebeeld. Fascinerend hoe de acteurs dat doen.

Een Bebop verhaal Een Bebop verhaal Een Bebop verhaal

Een Bebop Verhaal is een voorstelling waar veel vaart, humor en muziek in zit. De tijd vliegt voorbij. Het welkomstwoord voor het publiek zet de toon, met een dikke menselijke echo worden toegesproken en zijn we meteen in rokerige jazzsferen.

De Bebop krijgen we uitgelegd. Welke stijlen en stromingen er door de jaren ontstaan zijn, alles omlijst met heerlijke jazzy muziek. Daar tussendoor spelen de acteurs scenes uit het leven van Chet Baker. We luisteren en kijken gefascineerd.

Hilarisch is het stukje waarin ze een eigengemaakt, haast Scandinavisch taaltje, met elkaar spreken. Dit alles is goed te volgen omdat we het boventiteld krijgen. De afwisseling van muziek en scenes werkt goed en houden de aandacht lekker vast. Jammer als het voorbij is, ik had er nog wel meer van willen horen.

Een Bebop verhaal Een Bebop verhaal Een Bebop verhaal

Een groot compliment aan de vier acteurs (Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Mattias van de Vijver en Jip van den Dool ) die niet alleen een prachtige voorstelling neerzetten maar ook getalenteerde muzikanten zijn, die allen verschillende instrumenten kunnen bespelen.

Ik hou ze in de gaten, die jongens!

Oerol | Orkater Lars Doberman


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.