Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DE PARADE

27 Juli 2013

Eddies’ Kammerspiele in de Mineac

Eddie's Kammerspiele Eddie's Kammerspiele Eddie's Kammerspiele
Door Youetta Visser met foto's van Mieke Kreunen (klik voor groter)

Gelukkig is er tussen het geweld van alle grote namen en tenten met tientallen, zo niet honderden zitplaatsen, nog steeds ruimte op de Parade voor kleine producties. Eddie B. Wahr geeft onder de naam Eddie’s Kammerspiele ruimte aan vier jonge talenten. Met hulp en begeleiding van onder andere Orkater hebben zij ieder een eigen korte voorstelling gemaakt, in hun eigen discipline: zang, mime, arobatiek en theater. Dat alles in combinatie met film.

Ik zie met ongeveer 25 kijkers de voorstelling van actrice Soumaya Ahouaoui. Haar jonge bravoure voorafgaand aan de voorsteling verbleekt al snel als ze hoort dat er pers in de zaal zit. Maar tijdens de voorstelling geeft ze zeer professioneel geen krimp.

In een kwartier verkondigt zij, als legerleider staande voor een film met drie eigenwijze soldaten, haar missie: het is de hoogste tijd te streven naar geluk in plaats van naar geldelijk gewin. Dat is natuurlijk een heel nobel, maar ook al vaker beproefd relaas dat makkelijk kan leiden tot een gepassioneerd en nogal voorspelbaar pleidooi. Deze valkuil ontloopt Ahouaoui keurig. Zij preekt in legeroufit en laat frictie ontstaan tussen boodschap en verpakking. Als de eveneens door haarzelf vertolkte soldaten op de film klungelen, ontstaat ook afwisseling tussen humor en ernst. Technisch knap is daarnaast het samenspel tussen film en live acteren.

Eddie's Kammerspiele Eddie's Kammerspiele Eddie's Kammerspiele

Ahouaoui overtuigt ook als acteur, hoewel soms wat van dik hout, als ze eerst oproept tot warmte en vriendschap en dan geirriteerd door de klunzige soldaten haar kalmte verliest en agressief wordt. De soldaten leggen daarbij het loodje. Of is het haar eigen speelsheid die het loodje legt?

De voorstelling vormt een hele aardige proeve van haar kunnen,  die smaakt naar meer. Het wekt ook nieuwsgierigheid naar de overige drie voorstellingen in de Mineac. Dat de acrobate ons naar binnen heeft geloodst in het voorbijgaan, geeft in ieder geval het idee van een geoliede samenwerking op deze kleine creatieve locatie.

Gezien op de Parade Utrecht, 23 juli 2013


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.