Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, JAZZ

30 Juli 2013

Jazz Middelheim 15-18 aug met Randy Newman, John Scofield Trio

jm

Niemand minder dan Randy Newman en John Scofield Trio, met Steve Swallow en Bill Stewart, worden als laatste twee headliners toegevoegd aan het Jazz Middelheim-programma van deze zomer. Met Manuel Hermia Trio en Bambi Pang Pang, een project van studenten van de Artesis Hogeschool onder leiding van de legendarische drummerAndrew Cyrille, is het programma compleet.

Eerder bevestigden reeds legendarische jazznamen als Randy Weston African Rhythms Septet, Charles Lloyd Quartet, Anthony Braxton Diamond Curtain Wall Quartet en Toots Thielemans met zijn kwartet. Verder is er ook de bijna volledig vrouwelijke groep van Terri Lyne Carrington: Mosaic, met onder meer Lizz Wright en Gretchen Parlato. En als primeur brengt Jazz Middelheim pianist Bill Charlap voor het eerst live naar ons land.  

Vanaf deze editie presenteert Jazz Middelheim elk jaar een ‘Artist in Residence’. Tigran Hamasyan, één van de allergrootste piano- en compositietalenten van zijn generatie, aanvaardde meteen om drie projecten samen uit te werken. Hij brengt daarvoor op donderdag Jan Bang en Arve Henriksen en vrijdag Trilok Gurtu mee. Zaterdag 17 augustus speelt hij met zijn eigen Quintet Shadow Theater waarmee hij in het najaar een nieuw album uitbrengt. 

Jazz Middelheim is van 15-18 augustus 2013 in Park Den Brandt, Antwerpen. Meer informatie over artiesten en tickets op www.jazzmiddelheim.be en de sociale mediakanalen,

Ook de Belgische scene is op Jazz Middelheim sterk vertegenwoordigd. Drummer Stéphane Galland staat op de affiche met zijn project LOBI. Robin Verheyen vormde in samenwerking met Jazz Middelheim een uniek kwartet samen met de iconische musici Marc Copland, Gary Peacock en Joey Baron. Ook Melanie De Biasio, wiens nieuwe plaat het zeer goed doet, is van de partij. Met het Manuel Hermia Trio en Bambi Pang Pang feat. Andrew Cyrille is dit lijstje compleet.

Jazz Middelheim trekt de lijn door als kwaliteitsfestival waar beleving en genieten centraal staan. Er is opnieuw kinderanimatie en ook de samenwerking met hetMiddelheimmuseum wordt herhaald. Het beeldenmuseum voorziet verrassingspakketten voor wie het museum bezoekt tijdens Jazz Middelheim en een Jazz Middelheimfestivalticket voorlegt.  Ook de lekkere en gezonde catering wordt verder verfijnd. Er is opnieuw een uitgebreid vegetarisch aanbod en er zijn ook glutenvrije gerechten beschikbaar.

Klara zorgt tijdens het festival, vier dagen lang, elke dag van 16u tot middernacht voor live uitzendingen met uiteraard veel muziek, interviews en live verslaggeving. Master of ceremony is Bart Vanhoudt. Op vrijdag 28 juni staat de laatste Take 7 van dit seizoen volledig in het teken van Jazz Middelheim. In juli en augustus trakteert Rob Leurentop de luisteraars elke zondagavond op historische concertmomenten in het zondagavondprogramma Jazz Middelheim.

Infowww.jazzmiddelheim.be 15-18 augustus 2013, Park Den Brandt, Antwerpen.

Tickets: via jazzmiddelheim.be en via Fnac
Dagticket VVK 15, 16, 17 of 19 augustus: € 37,00
Festivalpas: € 122,00
De voorverkoopkanalen rekenen een reserveringskost van 3,5 Euro per ticket of pas.
Ticketprijzen aan de deur op de dag zelf zijn VVK prijs + € 8 Euro




=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.