Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ

20 Augustus 2013

Mooie editie JAZZ Festival Delft

Kizzy Mc Hugh Para Percussion The Altered Destiny
Tekst en beeld: Wim Barzilay

Voor de 29e keer in successie wordt in het weekend van 16 t/m 18 augustus het Jazz Festival Delft georganiseerd. De organisatie belooft dat het dit jaar een super editie wordt met diverse binnen en buitenlocaties in de binnenstad van Delft.

De eerste act van de vrijdagavond die wij zien en horen is die van Maria Catharina Cuarteto. Zij speelt met haar begeleidingsband een mix van Vocal Jazz, Salsa en Afro-Cuban Rhytms en zingt dit in zowel het Spaans als het Engels. Het is een fris en swingend geheel en toverden bij ons al meteen een flinke glimlach op het gelaat.

Iets heel anders staat ons te wachten bij het volgende optreden van The Altered Destiny die op de Markt staat geprogrammeerd. Onder leiding van Andrew Apollos uit New York wordt er een scala aan klanken en muzieksoorten over ons heen gegoten. Van hiphop tot rock en pop. De bevlogen en enthousiaste muzikanten doen ons smelten.

The Altered Destiny Yuli Minquel Maria Catherina

Wat zeker ook niet gemist kan worden is het optreden van Kizzy McHugh. Deze prachtige diva is een kruising tussen Bettle Middler en Janet Jackso en doeet de Markt op zijn grondvesten trillen met haar prachtige en ook krachtige stemgeluid. This lady got Soul!! Binnenkort staat ze met haar band op het North Sea Jazz Festival op Curaçao. Als ik afga op haar optreden hier vanavond kan ze daar best wel eens hoge ogen gaan gooien.

Als het podium op de Markt wordt vrijgemaakt voor Yuli Minguel & The London Kings komen we even op adem.  Deze zangeres is o.a. bekend van haar deelname aan de Britse X- Factor en Idols en gooit meteen alle remmen los. Zij pakt het inmiddels volgestroomde plein op de Markt vanaf het eerste moment bij de lurven. Wat een stem heeft deze dame en wat swingt zij op het podium. Ook erg leuk zijn de verhaaltjes die zij vertelt bij het aankondigen van de diverse songs. Dit tovert bij menigeen een lach op het gezicht en we zien ook veel herkenbaarheid bij de aanwezige toeschouwers.

Kizzy Mc Hugh Maria Catharina Para Percussion

Binnenkort brengt Yuli haar eerste album “Release the Beast” uit en het moet wel gek lopen als dit niet haar definitieve doorbraak gaat betekenen. Wat deze zangeres hier vanavond liet zien en horen maakt een diepe indruk op ons en bij het enthousiaste publiek.

De slotact van de vrijdagavond is gereserveerd voor een trio genaamd Para Percussion.   Deze band bestaat uit een combinatie van twee percussionisten Steven Brezet en Vernon Chatlein en een latin house DJ Bas van der Gevel. Dit levert een unieke mix op van house klanken gecombineerd met  exotische en swingende rhytms. Het publiek vooraan ging helemaal los op de muziek van Para Percussion. Met een feestje sluiten ze de eerste dag van het festival af.


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.