Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN, MUZIEK

27 November 2013

Zangeres Gretchen Parlato betovert je met Live in NYC


Tekst: Ronald Rijntjes

In opvolging van het succesvolle album The Lost and Found komt zangeres Gretchen Parlato met haar nieuwe live album Live in NYC. Naast de CD bevat dit album ook een DVD, waarbij de luisteraar de muzikanten ook 'live' kan ervaren en de sfeer van het concert beleefd kan worden.

Parlato weet met haar warme en zwoele stem een krachtig album te maken met veelal bewerkte covers. Door de live ervaring gaan de muzikanten nog meer de diepte in. Er is ruimte voor veel solowerk, waardoor de nadruk niet alleen bij de vocale kwaliteit ligt.

Strakke ritmesectie
Zo komt iedere muzikant ruim aan bod om zijn muzikale kwaliteit te laten horen. Parlato wordt tijdens het concert begeleid door een strakke ritmesectie die bestaat uit een wisselende bezetting. Zo wisselen bassisten Alan Hampton en Burniss Earl Travis II en drummers Mark Guiliana en Kendrick Scott elkaar af.

Parlato weet het publiek telkens weer te verassen. De nummers zijn dynamisch en spannend. Van hard naar zacht en van hoog naar laag. De frisse sound en fijne melodieën maken deze zangeres uniek. Op dit album staan veelal covers van bekende jazz en popartiesten die zij zelf een nieuw karakter heeft gegeven.

Overvloeien
Het openingsnummer 'Butterfly' van Herbie Hancock komt binnen als een krachtig nummer. Veel dynamiek en een fraaie pianosolo van Taylor Eigsti zorgt voor een goede binnenkomer. Ze weet haar stem goed aan te laten sluiten bij de muziek en de muziek past zicht goed aan haar gevoel en manier van zingen.

Het nummer 'All That I Can Say' begint rustig en laat je wegdromen. De pianist zet een solo in en direct verandert het ritme en begint het te swingen. De groove geeft het nummer opeens een ander karakter dan bij het begin. Dit brengt het in een andere sfeer, maar wel met evenveel power. De muziek is zeer toegankelijk en maakt je nieuwsgierig op wat komen gaat.

Handschrift
Het publiek dat je hoort reageert zeer enthousiast op het spel van de band. Bij 'Alo Alo' zingt Parlato aan het begin alleen met de drummer en een percussie instrument. De taal waarin ze zingt is niet definieerbaar, maar heeft iets weg van het Afrikaans. Ook hierin zorgt Parlato ervoor dat je verrast wordt. 'Holding Back The Years' van Simply Red weet ze naar een eigen handschrift te schrijven. Met een zeer mooie melodielijn. En 'Weak' geeft voldoende ruimte om drummer Kendrick Scott en bassist Burniss Earl Travis II te laten horen wat ze kunnen en dat wordt met veel applaus beloond.

Originaliteit en kwaliteit zijn bij deze live registratie zeker aanwezig. Ze weet met de muzikanten om haar heen steeds iets moois te maken. Elk nummer is anders en heeft een duidelijk begin en eind. Ze zingt met volle overgave en biedt andere de ruimte. Ondanks dat de nummers niet allemaal van Parlato zelf zijn, heeft ze deze wel zo weten te arrangeren dat het als iets nieuws klinkt. Live in NYC is een album die bij jazzliefhebbers niet in de CD-kast mag ontbreken. Het is ook prima muziek om te beluisteren tijdens de koude dagen.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.