Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: WERELDMUZIEK, MUZIEK, POP-ROCK

11 Januari 2014

Nieuwjaarsconcert Metropole Orkest begint mooie traditie te worden

  
Tekst en beeld: Wim Barzilay

Vorig jaar vond de eerste editie plaats van het Rotterdams nieuwjaarsconcert met het Metropole Orkest in het Nieuwe Luxor. Toen met o.a. Ntjam Rosie, Edsilla Rombley en trompettist Eric Vloeimans. Dat was een groot succes. Reden genoeg om het concept dit jaar door te zetten.

Hetzelfde orkest, maar nu onder leiding van Maurice Luttikhuis. De organisatie had er voor gekozen om het programma in tweeën te splitsen, voor de pauze was er een Rotterdams Soul gedeelte, en na de pauze was had het een Caribisch karakter.

Soulklassieker
Allereerst mochten Shirma Rouse en Sabrina Starke het publiek vermaken. Dit deden ze om en om. Shirma Rouse pakte meteen uit met de soulklassieker ‘Ain’t No Mountain High Enough’, dit nummer dat ook gezongen is door Diana Ross, wat toen voor haar doorbraak zorgde. Zover is Shirma nog niet maar aan haar stem en performance zal het niet liggen, het was genieten. Zij zong ook haar eigen favoriete ‘God Bless the Child’. Uiteindelijk kreeg ze het toch wat ingetogen publiek van de banken. Stil op je stoel zitten was er niet meer bij.

  
Ook Sabrina Starke liet op haar eigen wijze het publiek smullen, zij liet een aantal nummers horen van haar laatste album Lean on Me songs van Bill Whiters. De muziek op dit album werd verzorgd door het Metropole Orkest waar zij nu mee op het podium stond.

Vooral het gevoelige ‘Hello Like Before’ en ook het funky ‘Use Me’ gaven het bijzondere karakter van de samenwerking tussen haar en het orkest goed weer.

Caribische sferen
Na de pauze mochten we eerst genieten van het Metropole Orkest zelf, zij speelden ‘Nereidas’ en ‘Mambo a la Kenton’ en openden daarmee meteen de deur naar de Caribische sferen waarin de zaal vanaf dat moment in werd ondergedompeld.

Toen de opvallende Cubaanse Lucrecia het podium betrad barstte het feest helemaal los. Ze begon solo met ‘Como Fue’ en bij haar tweede nummer ‘Mi Tierra’ sloten Nederlands bandoneonist Carel Kraaijenhof en de twee Cubaanse zangers van Cora Fabian Nodarse en Rya Grijt aan.

  
Vooral door hun enthousiasme en dansbewegingen veranderde de zaal nu helemaal in 1 groot danspaleis. En dat bleef zo tot het laatste liedje ‘Mama Ines’ waar ook de helden van voor de pauze Shirma en Sabrina weer het podium betraden.

Het was kortom een geslaagde en heerlijke tweede editie van dit unieke nieuwjaarsconcert. De zaal zat ook helemaal vol dus een ding lijkt mij wel duidelijk, de derde editie zal er in 2015 meest waarschijnlijk ook wel komen!


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.