Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

10 Maart 2014

Ming’s Pretty Heroes – Roots and Bones

Tekst: Serge Julien

Al bij het aanschouwen van de cd-cover van Ming’s Pretty Heroes derde album Roots and Bones raak je geïntrigeerd: de prachtige verschijning van de fel roodharige en charismatische in wit gehulde frontzangeres Ai Ming Oei tegen een golvende zwart-wit achtergrond. Het straalt iets fascinerends uit dat balanceert tussen romantiek en dramatiek. En die beleving vertaalt zich ook op deze geslaagde plaat.

Met een prettig licht ingetogen, bij vlagen hypnotiserend stemgeluid, zingt Ming twaalf fraaie liedjes die bol staan van emotie en kwetsbaarheid in de relationele sfeer. Muzikaal worden de songs ingevuld met dromerig toetsenwerk, subtiele gitaarlijntjes, zweverige strijkers, genuanceerde beats en smaakvolle harmonieën. Het geheel kruist elkaar op een snijpunt van pop en alternatief waarbij aandacht is voor details en bijzondere wendingen die na meerdere luisterbeurten goed beginnen te beklijven.

Intelligent
Vaak wordt het werk van singer-songwriter Ming vergeleken met niet geringe namen als Tori Amos, Kate Bush en Björk. Ook nu klinken die invloeden door evenals James Blake, maar bovenal klinkt Ming authentiek. Een muzikante met een neus voor intelligente composities en voelbare teksten. Hoewel er geen zwakke momenten op de plaat staan, bevat het album weldegelijk een aantal uitschieters  zoals het schitterende kippenvel opwekkende Roots, het wonderschone kleine 'Try Again', het hitgevoelige 'Mainstream Lover' en het sombere, maar tegelijkertijd betoverende 'Fall'.

Indringend
Roots and Bones is een bijzonder mooi album dat qua level niet onderdoet voor de voorgaande cd Karma, maar wekt als totaal toch de indruk coherenter in elkaar te steken. Dat zit ‘m niet alleen in de kwalitatief sterke indringend poëtische teksten en composities van Ming, ook Alexander van Popta (Re:Freshed Orchestra en Ntjam Rosie) drukt een belangrijke stempel met zijn sfeervolle co-productie, pianospel en strijkersarrangementen. Met Roots and Bones verdient Ming’s Pretty Heroes de aandacht van een groot publiek.


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.