Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: Impressies van Oerol, Geluiden van Oerol, LOCATIETHEATER, FESTIVAL, MUZIEK, OEROL

18 Juni 2014

En Hier Is Lijf

En hier is lijf En hier is lijf En hier is lijf
Tekst en beeld van Mieke Kreunen

In het Hoornse Bos op de Herdredersplak begint het muzikale dwaalverhaal dat het Literair Productiehuis Wintertuin en Strijbos & Van Rijswijk special voor Oerol maakten. ‘En hier is lijf’ is een verhaal over liefde en hoop met teksten van schrijver Jibbe Willems en met composities van Strijbos & Van Rijswijk.

Aangekomen op de Herdredersplak worden toeschouwers voorzien van een iPad en een koptelefoon en kun je gaan lopen. “Daarna gaat alles vanzelf”, zo wordt ons verteld en of we wel rekening willen houden met de boshagedis die in het gebied woont en waardoor we op last van Staatsbosbeheer een drietal paden op de route moeten vermijden.

Walk with me app Walk with me app Walk with me app

Het verhaal komt tot ons door middel van de app 'Walk with me" die, aangestuurd door je GPS lokatie, de tekst en muziek laat horen van de plek waar je je op dat moment bevindt. Daardoor wordt het verhaal dat je meemaakt bepaald door de route die je zelf kiest. Een prachtige vertalling van het meerjarig thema van Oerol: Sense of place.

Het is wonderlijk hoe snel je het verhaal dat op de koptelefoon klinkt inwordt gezogen. Als er kinderstemmen klinken of takken knisperen, krijg je de neiging om te kijken. De mensen voor ons deden dat en – hoewel we daar al een beetje om moesten lachen – doen wij het ook. Het is een fraai beeld: mensen die verspreid door het gebied bedachtzaam door het landschap gaan, luisterend, stilstaand, dromerig en verwonderd. De muziek en de teksten zijn poëtisch en passen prachtig in de sfeer van het landschap waar ze bij horen. Van ‘De heide der dwalende wanhoop’ waarin gereflecteerd wordt op een verloren liefde, komen we in ‘Het sinistere bos’ waarin de toon donkerder en somberder is. Gelukkig voor ons is er ook nog het 'Lichte bos' en 'De duintop van het mysterie' om te ontdekken.

HIJ: Hier komt de horizon van alle kanten op je af. Zij werd daar claustrofobisch van.

ZIJ: En die lucht. Die overweldigende lucht, die met al zijn oneindige kracht op me neer drukt. Ik ben niks hier. Niemand. Ik hou niet van de hoogte. Na de hoogte komt de val.

En hier is lijf En hier is lijf En hier is lijf

Terschelling is overigens niet de enige plek waar een muzikaal dwaalverhaal te beleven valt. In New York is er al eentje en komt er na Oerol nog eentje bij in Lower Manhattan, waar de makers in première zullen gaan met ‘Walk with Me New York’. Daarin zijn eigentijdse composities te horen zijn tijdens een wandeling door de stad. Ook o.a. in Belgrado, Schotland, Istanbul, Utrecht, Tilburg, Parijs en Eindhoven kun je al dwaalverhalen beleven. In de app ‘Walk with me’, die gewoon gratis in de iTunes store te downloaden is, zijn ze allemaal te vinden (vanaf iPhone 4S).

Voor 'En hier is lijf' moet je een paar euro betalen maar dan kun je ook de rest van je leven als je op Terschelling bent genieten van ‘De duintop van het mysterie’ of ‘Het lichte bos’. En als je die app eenmaal toch bent kun je ook de dwaalvertelling van het Oerol van vorig jaar op de Doodemanskisten in West Terschelling nog even meepakken.

Oerol | En dit is lijf | Walk with me


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.